DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 12. září 2020

Recenze/review - UADA - Djinn (2020)


UADA - Djinn
CD 2020, Eisenwald


for english please scroll down

Bývaly to krásné temné časy, když člověk ještě věřil na strašidla. Hledal je pod postelí, když šel na záchod v rozvrzané dřevěné chalupě. Existovaly jen v jeho mysli. Teď je to jiné, šerá ulice je o hodně nebezpečnější, než obyčejný les. Šelmy mají úplně odlišné tváře. Ráno už je tma a na mě jde melancholie. Vzpomínám na své noční můry, na vlastní běsy a poslouchám u toho melodický black metal. Ano, americká UADA mě opět uhranula. 

Je to samozřejmě album, na kterém se ctí staré pořádky. Vlastně se nevymýšlí ani nic jiného, ale mě to nějak nevadí. Ono totiž, deska "Djinn" se opravdu velmi dobře poslouchá. Sedne mi přesně do kroku. Když jdu kolem tovární zdi a vyhýbám se krvi, která mokvavě čvachtá ulicí. Strašidla možná existují. Záleží na tom, čemu věříte.



Intenzivní, okultní, mystické, divoké, chladné, temné a záhadné, takové je nové album "Djinn". Kapela má, a to je její největší předností, velký cit pro atmosféru. Umí složit skladby přesně tím způsobem, že si po chvilce budete podupávat nohou do rytmu a těšit se na ranní cestu šedivým městem. Nemám moc rád patos, ale zde je podáván s citem a takovým způsobem, že člověk chce ihned další skladbu, stále znovu a znovu. UADA ale nezapomněli ani na parádní zvuk (Jake Superchi, Greg Chandler) a opravdu úžasný obal (Kris Verwimp), který je doslova magický. Mám rád, když už je ráno zima, když se potácím v mlze a vyhýbám se démonům noci, kteří ještě nešli spát. Fanouškům MGLY, DISSECTION, CULT OF FIRE, PILLORIAN a podobných tmářů by se mohla líbit i nová deska "Djinn". Je totiž až po okraj narvaná podobnými náladami, skvělým řemeslem i posvátnou metalovou jiskrou navíc. Najednou věřím na démony, čarodějnice i strašidla. Umírám a znovu se rodím, v samotě duše, v chladu ulice. Úžasná záležitost!



sumarizace:

Black metal v podání UADA je lehký, vznešený. Útočí spíše pomalu, nahlodává vás jako krysa uzavřená v kleci na vašem těle. Jed proniká postupně, kroutí vás v křeči a vy jen bezbožně spínáte ruce k nebi. Vynikající jsou bicí a zajímavý je také vokál. Kytaristé dodávají opravdu ostré riffy, které vás zmrazí a doslova zašlápnou do země. Osvědčil se mi poslech při ranních cestách do práce, kdy se den teprve probouzel a vítr byl studený a šílený. Takhle nějak si představuji, že přichází Armageddon. Svět je na "Djinn" velmi těžký, černý a mraky se dotýkají skoro země. V dálce zvoní zvony na poslední cestu. Průvod nese rakev s prokletým nebožtíkem. UADA dokážou vytvořit atmosféru absolutního zmaru a beznaděje. Songy mají mnohdy až doom metalovou náladu. Dejte si pozor, aby vám neztuhla krev v žilách! Black metal, plný studených emocí a ozvěn ze záhrobí. Velmi dobré smrtící album!


Asphyx says:

The black metal played by the band UADA is light and majestic. It attacks up and it will bite you like a rat closed in a cage in your body. The poison will go step by step into your blood and it will make you twitch and you will be only able to take your hand up to the sky. The drums are amazing and the vocal is very interesting. Guitar players play very sharp riffs which will freeze you and trample you in the ground. I would suggest listen to this in the morning when you go to work when you are in the process of waking up and wind is cold and crazy. This is how Armageddon would be like. The world is very heavy on this album and it´s black with clouds touching the ground. In the distance you can actually hear the bells for the last journey. The retinue is holding a coffin with a cursed death man. UADA can make the atmosphere of absolute ruin and desperation. Sometimes, their songs have doom metal mood. Be careful, your blood could become ice! This black metal is full of cold emotions and echo from the other world. Amazing deadly album!


TRACKLIST
1. Djinn (7:50)
2. The Great Mirage (6:50)
3. No Place Here (13:40)
4. In the Absence of Matter (9:49)
5. Forestless (7:55)
6. Between Two Worlds (13:57)

LINE-UP
Jake Superchi - Vocals, Guitar
James Sloan - Lead Guitar
Nate Verschoor - Bass
Session drums recorded by Josiah Babcock

Share this games :

TWITTER