DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 25. října 2020

Recenze/review - CENOBITE - Dark Dimension (2020)


CENOBITE - Dark Dimension
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down

Člověk na svých toulkách podzemím potká divné věci. Hodně násilí, duše zemřelých, které nemůžou najít klid. Smrt i Satana, vlastní démony, ale i spoustu hudby, která vás přikove ke zdi. Na ruské CENOBITE jsem narazil náhodou. Zdálo se mi zrovna o vypálené vesnici. Na domech visela mrtvá těla, popálení naříkali. Zmar a neštěstí, válečná zóna, ze které není úniku. Starej, prašivej a temnej death metal se k atmosféře hodil jako k mrtvému košile. Stačilo pár poslechů a věděl jsem, že tady se chvilku zdržím. 

Deska "Dark Dimension" má totiž rozhodně něco do sebe. Kapela má na svém kontě jedno demo a jedno EP a zmiňované album je prvotinou. Není to vůbec znát. Líbí se mi jak zvuk, tak i produkce. Jakoby mi podala ruku notně shnilá mrtvola. A prosila mě u toho, abych konečně ukončil její trápení. 


Když se procházíte pravidelně podzemními chodbami, časem zjistíte, jak oddělit špatné od dobrého. V mém podání to znamená, že musím z nahrávky cítit sílu, odhodlání, tolik často zmiňované srdce. Hudba mě musí pálit, schladit, nenechat na chvilku v klidu. CENOBITE tohle všechno umí na výbornou. Odkazují na staré pořádky, na kapely typu IMMOLATION, MORBID ANGEL, ENTOMBED, INSIDIOUS DISESASE. Slyším z jejich skladeb řev pradávné death metalové bestie, která dlouhé roky spala v hlubinách a právě se probudila. Peklo musíte mít v krvi a tu jak známo nelze jen tak lehce vyměnit. "Dark Dimension" je citací z knihy smrti, je velmi dobře poslouchatelným albem. Jsou v něm namíchány v přesném poměru energie, nářezy, surovost, síra a hniloba. Vesnice už dávno dohořela, nedávno ji spláchla voda a pohltil nedaleký močál. Stojím na posledním ostrůvku, uprostřed totálního zla. Poslouchám bedlivě. Takhle nějak vypadá smrt. Bez příkras a zbytečností. Krvavé kořeny byly znovu vytrženy. Ryzí, surový old school death metal, u kterého shoříte na popel. Amen!


sumarizace:

Ruští poslové z pekla CENOBITE letos vydali CD, které by mohlo zaujmout každého fanouška temného death metalu. Skladby jsou zde ošklivé, zlé, morbidní a je z nich na sto metrů cítit síra. Pokud máte rádi americkou a švédskou death metalovou školu, IMMOLATION, MORBID ANGEL, ENTOMBED, INSIDIOUS DISESASE a jste příznivci podzemí, tak neváhejte ani chvilku. Zklamáni rozhodně nebudete. Rusům se povedlo nahrát album, které je doslova narváno nihilismem, černou energií a záhrobím. Svět je při poslechu hodně těžké místo k žití. Nahrávku vám mohu jen a jen doporučit. Temné smrtící album, které vás uštkne jako jedovatý had! Skvělá morbidní práce!


Asphyx says:

Russian Apostles from the hell CENOBITE released this year an CD, which could interest all fans of dark death metal. Tracks are ugly, evil, morbid and there is smelling sulfur miles apart. If you like American and Swedish death metal school, IMMOLATION, MORBID ANGEL, ENTOMBED, INSIDIOUS DISESASE and you are fans of the underground, so don't hesitate. You won't be disappointed. Russians managed to record an album, which is literally stuffed with nihilism, black power and the beyond. When listening the world is very hard place for living. I can the recording only recommend. Dark deadly album that will bite you as venomous snake! Great morbid job!


tracklist:
1. Lord of the Labyrinth
2. Leviathan
3. The Void Is Cold
4. Martyrdom
5. Pain, Torture, Tears
6. Plague Dominion
7. Through Horizon
8. Slaughter
9. Harvest
10. More Kills
11. You Must Die


Cenobite are:
Konstantin 'Kostek Redneck' Dolganov - Bass, Vocals
Andrey Andriyanov - Drums 
Pavel Isakov - Guitars
Sergey 'Necrom' Philippov - Guitars (2019-present)


https://cenobitesbox.bandcamp.com/album/dark-dimension
https://vk.com/cenobitesbox
https://narcolepticaprod.bandcamp.com/

Share this games :

TWITTER