DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 26. prosince 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - GRAVFRAKTAL - Unhallowed Death Triumph (2020)

Recenze/review - GRAVFRAKTAL - Unhallowed Death Triumph (2020)


GRAVFRAKTAL - Unhallowed Death Triumph
EP 2020, Iron Bonehead Productions

for english please scroll down

Tahle chodba se mi zdála nekonečná. Ze stěn odkapávala zkažená voda. Přemýšlel jsem, kolik metrů pod zemí vlastně jsem. Kam až mě zavedla smrt. Chtěl jsem přijít na kloub jednomu starému rituálu a zabloudil u toho v podzemí. Potkal jsem tam zbrusu novou švédskou kapelu GRAVFRAKTAL, která na tom je hodně podobně jako já. Také hledá pravou smrt. Tu starou dámu s kosou. Krutou a zlou, usměvavou a nekompromisní. Nakonec stejně všichni skončíme na oltáři svých vlastních činů. Tak proč se nepřipravit?

GRAVFRAKTAL na to jdou sice postaru, ale trošku jinak, než je dnes zvykem. Švédský klasický death metal je doplňován o black metal, ale i různé thrashové pasáže, které dodávají desce na šťavnatosti. Umíráme a rodíme se. Je to kruh, ze kterého lze vystoupit jen díky hudbě. Pokud tedy má ten správný drive a sílu. A to "Unhallowed Death Triumph" rozhodně má.

 

"Unhallowed Death Triumph" nechá zavzpomínat na slavné severské drtičky kostí, ale i třeba DARK FUNERAL, HAVOVEJ, TRIBULATION, DARKTHRONE. EP je chutnou porcí smrti zabalené v mlhavém plášti. Rituály jsou prováděny s nadšením, fantazií a velkou chutí. Po zvukové i produkční stránce také nemám žádných námitek. Občas se mi sice kapela ztratí v možná až hlubokém bahně, ale dnešními posluchači je to spíše chtěné, než na závadu. Pod hudbou jsou podepsáni zkušení muzikanti a je to cítit z každého motivu. Určitě jste někdy viděli vyvrhnutí vnitřností. Když plácnou o podlahu. Podobné momenty jsou neopakovatelné a člověk si je dlouho pamatuje. S tímhle EP budu mít asi ještě nějaký čas trošku problém, neleze mi tolik do hlavy, ale to většinou bývají po čase ty nejlepší kousky masa. Ale to vám nemusím vykládat. Koneckonců, názor si dnes stejně každý udělá sám během několika okamžiků. Klukům to sype pěkně, EP má atmosféru, spoustu zajímavých momentů a já nemohu jinak, než doporučit. Nechte si chutnat! Smrt je velmi blízko!


sumarizace:

"Unhallowed Death Triumph" je infernální záležitostí ve stylu DARK FUNERAL, HAVOVEJ, TRIBULATION, DARKTHRONE. Je rezavou poctou pravému nefalšovanému metalu, kapela jde až na dřeň, do morku kostí. Lebky pukají tlakem, krev houstne a stává se nepoživatelnou. Představuji si opuštěné pohřebiště, někde vysoko v horách. Na oltáři leží první oběť. Proříznuté hrdlo, křik, spojení dobra i zla, hádejte, kdo zvítězí? GRAVFRAKTAL letos vyvrhli na světlo opravdu hodně pekelný materiál. Není sice ničím překvapivý, ale je zahraný od srdce a opravdově. Po celou dobu poslechu neuvidíte žádné světlo, jen tmu, bolest, strach, temnou energii a smrt. Nová debutová nahrávka se opravdu povedla a neměla by uniknout nikomu, kdo rád uléhá každé ráno do rakve. Občas míváme o existenci pekla pochybnosti, stačí si ale nadávkovat do žil nové album "Unhallowed Death Triumph" a shoříte na popel. Black/thrash/death, který vám vypálí do kůže cejch! 


Asphyx says:

"Unhallowed Death Triumph" is an infernal record in the style of DARK FUNERAL, HAVOVEJ, TRIBULATION, DARKTHRONE. It is a rusted honor to the pure and real metal, the band goes to the marrow, deeper to the bones. The skulls are crashing under the pressure, and the blood thickens and becomes inedible. I imagine an abandoned burial ground somewhere high in the mountains. The first sacrifice is lying on the altar. Slitting the throat, screaming, the connection of good and evil, guess who wins? GRAVFRAKTAL this year disemboweled a hellish material. It is not surprising in any way, but it's played from heart and real. Throughout your listening, you will not see any light, just darkness, pain, fear, dark energy, and death. The new debut record is excellent, and it should not escape to anyone who likes to lie down into the coffin each morning. Sometimes we have doubts about the existence of hell, but it is enough to put a new album "Unhallowed Death Triumph" into the veins, and you will burn to ashes. Black / thrash / death, which will burn the sight into your skin!

tracklist:
1. Unhallowed Death Triumph
2. Carnage Into Dimensional Oblivion
3. Putrid Gloria
4. Endless Grave Fractals

band:
Warslaughter
Terror
Perversion Trauma

https://gravfraktal.bandcamp.com/releases

https://ironbonehead.de/
Share this games :

TWITTER