DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 19. února 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ANGELUS APATRIDA - Angelus Apatrida (2021)

Recenze/review - ANGELUS APATRIDA - Angelus Apatrida (2021)


ANGELUS APATRIDA - Angelus Apatrida
CD 2021, Century Media Records

for english please scroll down

Tyhle španělský maniaky sleduji s přestávkami od jejich prvního alba. Zažil jsem ještě koncerty, kdy hrávali jako předkapela pro pár fanoušků. Kluci na sobě neskutečně pracují a jdou si za svým. Každé další album má lepší produkci, spoustu nových nápadů. Můžeme zde podrobně rozebírat jejich vývoj, přirovnávat k jejich vzorům (tomu se dnes nikdo nevyhne) a nebo si užívat thrash metal. Volím druhý způsob.

ANGELUS APATRIDA jsou smečkou, která hodně kritizuje současné sociální problémy, je ostrá, nekompromisní. Řekl bych, že tohle je jeden z důvodů, proč jsou čím dál tím víc úspěšní. Další věcí je, že si hrají v rámci možností po svém. Zatímco jiné kapely kopírují až příliš okatě, kluci se snaží přijít se svým názorem, zvukem, motivem. Oceňuji to, z novinky totiž cítím takové to tolik důležité chvění, které mám u thrash metalu tolik rád.


Některé songy jsou hodně do PANTERY, jiné zase do MEGADETH, METALLICY, další ve stylu TESTAMENT, EVILE, CRISIS, SAVAGE MESSIASH. Neřešte to, raději přidejte hlasitost. Osobně se mě hrozně líbí taková ta neurvalost, kumulovaný vztek, zacílená nenávist, které ze skladeb cítím. Tohle podle mě dělá dobrý thrash metalem tou správnou výpovědí. Novodobí retro thrasheři budou možná nespokojení, ale mě novinka časem pronikla do krve. To je také jedna z věcí, která se mi na nové desce líbí. Nahrávka je propracovaná, probouzí ve mě neklid, pořád je co objevovat. Tentokrát musím opravdu souhlasit s vynikajícími hodnoceními, které kapela sbírá všude po světě. S klidem v srdci se přidám. Dokonce bych řekl, že touhle deskou ANGELUS APATRIDA nakopali zadky některým svým vzorům. Novinka má drive, tah na bránu, je melodická a surová zároveň. Tohle je nářez pro všechny, kteří mají plné zuby současné politiky, lidské tuposti. Jestli máte někdy chuť vzít do rukou baseballovou pálku a rozflákat po večerních zprávách televizi a počítač, tak neváhejte ani chvilku. Španělští maniaci jsou pěkně naštvaní a na jejich nové desce je to hodně znát. Kolem jsou jen samé lži! Thrash metal je jediná jistota. "Angelus Apatrida" do rukou každého pravého thrashera! Masakr!


sumarizace:

Španělští ANGELUS APATRIDA letos vydali zásek, který splňuje veškeré mé požadavky na poctivou kopající desku. Kapela působí jako sopka, chrchlající v dávkách žhavou lávu. "Angelus Apatrida" je albem, na kterém skupina v mnohém překonala své vzory. Je ostré, šílené, s válečnou tématikou, která dělá téhle smečce velmi dobře. Skladby mají jasnou vizi, opravdu skvěle se poslouchají a působí jako odhalené tesáky nějaké pěkně rozzuřené šelmy. Ano, tohle je thrash metal!

"Angelus Apatrida" je perfektně zvukově ošetřené, s obalem, který přesně vystihuje to, co se na desce odehrává. Je to thrash metalová válka, masakr, šílenství, mosh-pit, ale také zároveň jasně definovatelné a propracované myšlenky. ANGELUS APATRIDA zkrátka umí a na novince to jen potvrzují. Líbí se mi vztek, síla, energie, líbí se mi i sóla a líbí se mi hlavně nápady, které musí zaujmout snad každého poctivého thrashera. Cítím z nahrávky nadšení pro hudbu jako takovou, touhu ničit vše živé. "Angelus Apatrida" působí jako rozjetý vlak, který to napálil přímo do davu lidí jdoucích na smrt. Mám chuť roztrhnout svoji košili a vyrazit do ulic. Udělat spolu s ANGELUS APATRIDA pořádný bordel. Pošleme fuck off všem hajzlům! Vynikající thrash metal, který připomíná tlakovou nádobu těsně před prasknutím. Po téhle desce zůstává jen spálená země! Thrash!


Asphyx says:

Spannish band ANGELUS APATRIDA released an album this year which meets all my requirements for fair kicking record. This band is like a volcano, screaming batches of lava. This album called "Angelus Apatrida" overcomes band´s idols. It is sharp, crazy, with war topics which really fits this band. Their songs have a clear vision, they are easy to listen and feel like teeth of an angry best. Yes, this is thrash metal!

"Angelus Apatrida" has a great sharp sound, the cover shows exactly what you can hear on the record. It is a thrash metal war, massacre, madness, mosh-pit but also clearly defined and developed thoughts. ANGELUS APATRIDA know how to play and their new album is the proof. I like the anger, power, energy, I like their solos and ideas which catch attention of any real thrash fan. I can feel the enthusiasm for music as such with the desire to destroy everything alive. "Angelus Apatrida" feels like a train which ran into a crowd of people walking for death. I want to tear off my shirt and go to the streets. To go outside with ANGELUS APATRIDA and make some noise. We would fuck off all bastards! Excellent thrash metal which feels like a pressure container right before cracking. There is nothing but burned earth after this album! Thrash!


tracklist:
1. Indoctrinate
2. Bleed The Crown
3. The Age Of Disinformation
4. Rise Or Fall
5. Childhood’s End
6. Disposable Liberty
7. We Stand Alone
8. Through The Glass
9. Empire Of Shame
10. Into The Well

band:
DAVID G. ÁLVAREZ (Lead & Rhythm Guitars)
GUILLERMO IZQUIERDO (Vocals, Lead & Rhythm Guitars)
JOSÉ J. IZQUIERDO (Bass)
VICTOR VALERA (Drums)


Share this games :

TWITTER