DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 4. března 2021

Recenze/review - SERPENTS OATH - Nihil (2020)


SERPENTS OATH - Nihil
CD 2020, Soulseller Records

for english please scroll down

Říkám to pořád, black metal má být nasáklý nihilismem, chladem a temnotou. Nijak jsem nepropadl "novým" trendům, jsem stále ve starých katakombách v devadesátých letech a požaduji, aby desky řezaly a pálily. Aby měly podmanivou atmosféru, abych potkal démony. Nikdy nebudu hodnotit podrobně hráčské výkony, myslím si totiž, že lidé nejsou stroje a nálady a emoce uvítám raději, než dokonalou prázdnotu.

SERPENTS OATH mé požadavky splňuje. Jedná se o belgickou smečku, která hraje ryzí black metal starého střihu. Je plná rouhání, obrácených křížů, tmy, šílenství, zběsilosti, smrti a chladu. Je pro mě také návratem, cestou i vzpomínkou na doby, kdy se na nějakou tu špinavost nehledělo a metal byl ještě metalem. 


SERPENTS OATH nejsou samozřejmě ničím překvapiví. Nastavili směr na norský a švédský sever a jsou plně oddáni své věci. Jedná se o vybroušený stylový zážitek. Nic víc nechtějte a neočekávejte. Osobně jsem nadmíru spokojen. Mezi těmi všemi post black metalovými kapelami, kterých je jak vředů na tváři malomocného, je "Nihil" velmi příjemným osvěžením. Co na tom, že vám pánové vymáchají hubu v kaluži krve ve styly DARK FUNERAL, MAYHEM, MARDUK, IMMORTAL, GORGOROTH, DISSECTION, samozřejmě s vlastním rukopisem a vkladem. Líbí se mi zvuk, který je opravdu jak vystřižený ze starých dob, zároveň ale současný, syrový a studený. Na obalu i celkové produkci si dala kapela také velmi záležet. Dostanete tak do ruky parádní kousek hudby. Jedná se o debut, prvotinu, ale není to znát v žádných aspektech. Mám pořád pocit, že poslouchám v podstatě k dokonalosti vybroušený kousek black metalu. Jsem zavřený ve staré kobce, rouhám se k dávno padlým bohům. Pentagram je nakreslen, všechny kříže směřují k zemi a peklo znovu otevírá svoji náruč. SERPENTS OATH jsou opravdoví, ryzí, uvěřitelní. A smrdí opravdovou sírou! Black metal par excellence!


sumarizace:

Pokud se vám líbí kombinace black metalu, tmy, chladu, špíny a odhodlání zničit onen svět, tak rozhodně neváhejte. SERPENTS OATH mají v sobě obrovskou temnou sílu. Songy obsahují až magickou, velmi přitažlivou atmosféru. Člověk si připadá, že stojí někde na vrcholu skály, rozhodnutý, že každou chvíli skočí dolů. Pod námi je jen tma, záhrobí a smrt. Slyším zde také absolutní odhodlání a patrné stopy zimomřivého šílenství. Black metal v podání těchto Belgičanů je chladný, zákeřný, zlý ze své podstaty, ale také přemýšlivý, nutkající, neklidný a ošklivý. Připadám si jako oběšenec, houpající se v ledovém větru. Black metal, který ochladí vaše duše! Velmi dobře!

pro fanoušky: DARK FUNERAL, MAYHEM, MARDUK, IMMORTAL, GORGOROTH, DISSECTION


Asphyx says:

If you like the combination of black metal, darkness, coldness, dirt and the determination to destroy the world beyond, then do not hesitate. SERPENTS OATH has an enormous power in them. Songs has magical and very attractive atmosphere. You will feel like standing somewhere on the top of a mountain, determined to jump down. Below us is darkness, death and the beyond world. I can also hear the absolute determination and obvious traces of cold-headed madness. Black metal played by those Belgians is cold, insidious, and evil by its nature and it is also thoughtful, compulsive, restless and ugly. I feel like a hangman swinging in the icy wid. Black metal which will cool your souls! Very good!

for fans: DARK FUNERAL, MAYHEM, MARDUK, IMMORTAL, GORGOROTH, DISSECTION

TRACKLIST
1. Vox Mortis (1:44)
2. Speaking in Tongues (5:26)
3. Leviathan Speaks (3:56)
4. Thrice Cursed (0:34)
5. Malediction (4:47)
6. Serpents of Eight (4:56)
7. Bestia Resurrectus (0:18)
8. Into the Abyss (4:44)
9. Mephisto (0:37)
10. The Beast Reborn (3:25)
11. The Swords of Night and Day (4:43)
12. Beyond the Gates (1:11)

LINE-UP
Daenum - Guitar
Tes Re Oth - Vocals
Draghul - Drums

Share this games :

TWITTER