DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 26. dubna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - RAPTURE - Malevolent Demise Incarnation (2021)

Recenze/review - RAPTURE - Malevolent Demise Incarnation (2021)


RAPTURE - Malevolent Demise Incarnation
CD 2021, F.D.A. Records

for english please scroll down

Každý si občas myslíme, že svět se kolem hroutí. Lidé bez tváří, řeka nenávisti. Jakoby na povrch vyplavaly všechny zlé pudy. Touha po krvi. Začíná to několika nevinnými vtipy a končí vraždou. Ztratili jste víru v dobré věci. Uzavřeni ve svém nitru předstíráme, jak jsme zajímaví a šťastní. Přetvářka a klam vládnou světem a na ryzí opravdové jedince narazíte jen občas. Za všechny ty roky jsi již dávno získal hrubou, neprůstřelnou kůži. Uzavřen ve své ulitě, uchyluješ se k hudbě, ve které je ještě všechno v pořádku.

Řečtí RAPTURE hrají death metal hodně podpořený thrashem. Tématem jejich textů jsou právě stavy člověka, o kterých všichni neradi mluví. Také válka, horory, smrt a násilí. Tohle všechno tak nějak k podobné hudbě patří. Jen některým ale slova i skladby věřím. RAPTURE patří mezi mé oblíbence. Již od roku 2012, kdy tahle smečka rozzuřených psů vznikla. 


Netřeba ale opisovat promo materiály, to umí každý hlupec. Soustřeďme se raději na to nejdůležitější, na hudbu a emoce, které z nich cítím. První mě napadá takový ten zdravý vztek, naštvanost, kterou v sobě měly skupiny v devadesátých letech. RAPTURE sice dodávají čistší a přehlednější zvuk, ale to jim rozhodně neubírá na razanci. "Malevolent Demise Incarnation" je plesnivou odpovědí na kapely typu SOLSTICE, DEMOLITION HAMMER, VADER, MALEVOLENT CREATION, CIANIDE, PROTECTOR, MASSACRA, DEATH, PESTILENCE, DESTRUCTION, SODOM, SADUS, OPPROBRIUM. Dobrá společnost, co říkáte? Také si myslím. Z novinky navíc doslova cáká na všechny strany nadšení pro metal jako takový. Víka od rakví nadskakují a vy přemýšlíte, kde se v Řecích vzala taková touha ničit. Pro nás, co rádi a často trávíme dlouhé hodiny přemýšlením o hudbě, užíváme si ji a hledáme v ní hlavně třaskavé nálady, jsou RAPTURE jako stvoření. Představte si sami sebe, naštvaného na okolní svět. Na politiku, na hloupá rozhodnutí, na šéfa, který vás drtí. Pusťte si "Malevolent Demise Incarnation" pořádně nahlas a uvidíte, že se vám uleví. Když už nepomáhá nic jiného, tak si předepište death thrash metal! Album, které vás vykostí rezavým nožem!


sumarizace:

Pro poslech "Malevolent Demise Incarnation" je nutné se oprostit od současného vnímání death metalu. V dnešní době jde vše někdy až moc zbytečně na hranu. Takoví RAPTURE nejsou, soustředí se spíše na melodie, na hnilobný zážitek. Je to stará škola, pořádně plesnivá a zahnívající. S prašivým zvukem, se spoustou zajímavých momentů, s neskutečným odhodláním a syrovostí. Nevím sice, zda osloví i mladou generaci fanoušků, ale na tom zase tolik nezáleží. My, kdo jsme čerpali první metalové kapely v devadesátých letech, budeme spokojeni. A o to jde především. O rezavý, ryzí a uvěřitelný death/thrash metal. Pokud máte rádi smečky jako SOLSTICE, DEMOLITION HAMMER, VADER, MALEVOLENT CREATION, CIANIDE, PROTECTOR, MASSACRA, DEATH, PESTILENCE, DESTRUCTION, SODOM, SADUS, OPPROBRIUM tak neváhejte. Budete prokleti jako já! Mrtví možná už nedýchají, ale death thrash metal stále žije! Poctivá, reálná deska!


Asphyx says:

For the listening to "Malevolent Demise Incarnation", it is necessary to release from the current perception of death metal. Nowadays, it's often everything unnecessarily too much at the edge. However, RAPTURE are not; they instead focus on melodies and a rotten experience. It's an old school, really moldy and putrefying. With a gnawing sound, with lots of interesting moments, with incredible determination and rawness. I do not know if it will appeal to the young generation of fans, but it does not matter. We, who were listening to the first metal bands in the nineties, we will be satisfied. And that's what it is all about. Rusty, pure and believable death/thrash metal. If you like bands like SOLSTICE, DEMOLITION HAMMER, VADER, MALEVOLENT CREATION, CIANIDE, PROTECTOR, MASSACRA, DEATH, PESTILENCE, DESTRUCTION, SODOM, SADUS, OPPROBRIUM, do not hesitate. You will be cursed like me! Dead are maybe not breathing anymore, but death thrash metal still lives! Honest and real record!

about RAPTURE on DEADLY STORM ZINE:


Tracklist:
01. Malevolent Demise Incarnation
02. Inaminate Frigidity
03. Predatory Menace
04. After Your Eternity
05. I Am Become Death
06. Birthrape Leftovers, Praising The Maggots
07. Herald Of Defiance
08. Requiem For A Woeful Dynasty (Memento Mori)


Share this games :

TWITTER