DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 31. srpna 2021

Recenze/review - SOME DEAD BODIES - Monolith (2021)


SOME DEAD BODIES - Monolith
CD 2021, vlastní vydání

for english please scroll down

Neustále se opakující ozvěny. Divoké, zběsilé, bolestivé. Otevírám dveře do podzemí a hned v první cele je postava, možná kdysi člověk. Roztrhané cáry oblečení, bez očí, tváře rozdrásané do krve. Jako by toho nebožáka někdo dlouhé roky mučil a přesto udržoval při životě. Jenže tohle nebyl živý tvor, ale bestie se shnilými zuby a touhou po čerstvém mase. Měl jsem se o tom přesvědčit během několika okamžiků. Svět náhle zčernal a po proměně jsem klečel hned vedle. Stal jsem se nemrtvým.

Podobný horor jsem viděl kdysi v devadesátých letech. Neberte mě za slovo, možná to nebylo úplně přesně tak, ale pocity zhnusení si pamatuji velmi přesně. Podobné je mám i z nové desky death metalistů SOME DEAD BODIES. Také u nich jsou horory hlavním tématem a je jim podřízeno úplně vše. 


Death metal v podání SOME DEAD BODIES je opravdu velmi krvavý, temný, ponurý, šílený. Motivy se často opakují dokola, ale myslím, že je to záměr. Nejedná se o nic převratného, spoustu motivů jsme slyšeli dávno jinde, ale o to tady zase tolik nejde. Pokud máte chuť, tak neváhejte, myslím, že ve zdejším panoptiku se vám bude líbit. Klauni s krvavým úsměvem a s břitvou, schovanou pod veselým kabátem. Slušivá motorová pila, nezbytný to artefakt každého masového vraha. Atmosféře je podřízeno vše. Možná občas chybí nějaké to osvěžení v podobě trošku zajímavějšího riffu, ale beru to tak, že by to zase mohlo rušit. Když vám někdo pouští žilou, tak také nemáte chuť na výpočet rovnice o několika neznámých. I když, co my víme, na co bychom mysleli, pokud by nás někdo přinutil vykopat si vlastní hrob? Starý, ošklivý a mokvající smrtící kov, který se kdysi hrával ve starých katakombách. Zde se rodily ty největší lidské zrůdy. Koneckonců, SOME DEAD BODIES my doporučil náhodný kolemjdoucí, s divným pohledem a úsměvem havrana. Máte-li chuť ponořit své ruce do vany plné krve, případně si opláchnout i obličej, tak přidejte volume. Myslím, že pro fanoušky hororu a starého smrtícího kovu, je nahrávka doslova povinnost. "Monolith" je death metalovým albem, které probudí vaše noční můry!


sumarizace:

"Monolith" je albem, které utíká v rytmu starého death metalu. Je krvavým otiskem nalezeným na místě činu. Je zahnívající mrtvolou, zkroucenou do podivné polohy. Slyším zde odkazy starých death metalových špinavců. Deska má v sobě obrovský kus energie, je přímým úderem do obličeje. Pokud se potřebujete vyřvat ze všech nespravedlností tohoto světa, tak neváhejte ani chvilku. Navíc má nahrávka až hororovou atmosféru, velmi dobře se poslouchá a doslova vám shnije v rukou. Viděl jsem za svůj život až moc krve a nenávisti, ale v tomto podání si ji rád znovu narvu do hlavy. Vím totiž, že syrové melodie mě dokáží alespoň na chvilku přenést do imaginárního světa šílenství a odpoutat mě od nespravedlnosti všedních dní. SOME DEAD BODIES na svém druhém dlouhohrajícím albu žhnou a pálí, řežou a sekají, křičí a drásají. Pouštěl bych ji pořádně nahlas všem, kteří ztratili základní lidské instinkty. Přidal bych volume tak, až by jim začala téct z uší krev. Spravedlnost je stejně slepá. Vynikající extrémní death metalové orgie!


Asphyx says:

"Monolith" is an album that runs to the rhythm of old death metal. It is a bloody imprint found at the crime scene. It is a rotting corpse, twisted into a strange position. I hear here links such as old school death metal bands. The album has a huge amount of energy, it is a direct punch to the face. If you need to yell out of all the injustices of this world, do not hesitate for a moment. In addition, the record has a horror atmosphere, very good listenable and literally rot in your hands. I have seen too much blood and hate in my life, but in this submission I like to put it on my head again. I know that raw melodies can at least take me into the imaginary world of madness at least for a moment and detach me from the injustice of everyday life. SOME DEAD BODIES on their second long-played album, they glow and burn, cut and chop, scream and scrape. I'd play it loud to everyone who lost basic human instincts. I would add volume until the blood began to flow from their ears. Justice is blind. Excellent extreme death metal orgy!


Tracklist:
01. This Is A Horror Show
02. Left To Rot
03. Skinned ALive
04. Rot In Hell
05. Living Nightmares
06. Demon Possessed

Share this games :

TWITTER