DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 1. října 2021

Recenze/review - CONCRETE - Ethereal Atrocities (2021)


CONCRETE - Ethereal Atrocities
CD 2021, Rebirth the Metal Productions

for english please scroll down

Člověk bez tváře. Slyším jen podivný chrapot. Sedí připoutaný k židli a už podle prvního ohledání musel hodně trpět. Jsem za ty roky poslechu death metalu na smrt zvyklý, ale stejně mě pokaždé zamrazí, když vidím někoho odcházet na druhou stranu. S hudbou je to hodně podobné. Musí ve mě probudit nějaké emoce, rozsekat mě, naštvat, rozesmutnit. Jinak pro mě nemá cenu a nepíšu o ní. S bulharskými maniaky CONCRETE jste měli možnost se setkat na mých stránkách již dvakrát (odkazy dole pod článkem).

Jedná se přesně o ten druh syrového, prašivého smrtícího kovu ve starém provedení, kterému jsem zasvětil převážnou část svých recenzí. Pánové pokračují tam, kde minule přestali. Stále v sobě mají touhu ničit, sekat, rozpárat vám břicho svými riffy.


Tradiční postupy ve stylu třeba takových MASTER, PESTILENCE, MALEVOLENT CREATION, CANNIBAL CORPSE, OBITUARY, EXHUMED, ale i nějaká ta vlastní invence, nápady, výrazivo. Jasně, kapela netvoří nic převratného, ale novinka "Ethereal Atrocities" se velmi dobře poslouchá, má v sobě potřebný drive, sílu, energii, spoustu zajímavých momentů. To vše zabalené v dobrém zvuku, s již tradičním obalem od Angela Ivanova. Album se asi nestane žhavou novinkou v žebříčcích lesklých časopisů, ale rozhodně se jedná o poctivé řemeslo. Líbí se mi nadšení, touha zabíjet hudbou. Zkrátka věci, které máme my v undergroundu rádi. Navíc, už mnoho let si raději poslechnu podobné záležitosti, než "přeprodukované" současné "hvězdy". Stále mě baví objevovat, těšit se, užívat si morbidní melodie. Pomáhá mi to přežít v dnešním zkaženém světě. Každý den na nás útočí podobné zprávy, jako ta v úvodu dnešního představení. Pokud jste na tom podobně jako já, tak neváhejte, tohle je starý, prašivý smrtící kov, velmi dobře zahraný. Sem tam se sice kapela nevyhne lehkému stereotypu, ale buďme pozitivní, jako nůž zabodnutý do břicha. Death metalové album, které vás přenese na onen svět!


sumarizace:

"Ethereal Atrocities" od bulharských CONCRETE je albem, u kterého se samy otvírají staré hroby. Death metal, který je nám zde předkládán je ostrý, nekompromisní, starý, ošklivý a šíleně návykový. Vydejte se spolu s kapelou na výlet do dávných dob, kdy se ještě hrálo poctivě, reálně a skupinám nechybělo nadšení. Oceňuji velmi dobré, chytlavé nápady, pořádně plesnivý zvuk a hlavně určitou jiskru, kterou cítím z každé skladby. Tohle je muzika pro všechny pamětníky, kteří ještě nezapomněli na to, jak správně death metalem nakopat všem zadky. Mírně se rozkročte, rozpusťte své vlasy, zvedněte ruce a začněte pařit. Starý smrtící kov z devadesátých let opět ožívá. A to pěkně hlasitě a ostře. Kdo z vás si vykope vlastní hrob? Songy plné záhrobí, které jsou nabroušené, jako rezavá kosa. Z nahrávky jsem doslova nadšený a užívám si ji plnými doušky. Old school death metal, který rozmetá vše živé i neživé! Skvělá hrobnická práce!

pro fanoušky: MASTER, PESTILENCE, MALEVOLENT CREATION, CANNIBAL CORPSE, OBITUARY, EXHUMED


Asphyx says:

"Ethereal Atrocities" from Bulgarian CONCRETE is an album that opens old graves. Death metal presenting here is sharp, uncompromising, old, ugly and insanely addictive. Come with the band on a trip to ancient times, when it was played fair, really and groups don't miss enthusiasm. I appreciate very good, catchy ideas, really moldy sound and the spark I feel from each song. This is music for all contemporaries who haven't forgotten how to kick all asses with death metal. Stand with your legs apart, pick up your hands and start partying. Old death metal from the nineties comes to life again. And it's pretty loud and sharp. Who wants to dig his own grave? Songs full of Crypt, sharp like a rusty scythe. I'm excited about this recording and I enjoy it. Old school death metal, that will explode everything animate and inanimate! Great gravedigger job!

for fans: MASTER, PESTILENCE, MALEVOLENT CREATION, CANNIBAL CORPSE, OBITUARY, EXHUMED



about CONCRETE on DEADLY STORM ZINE:




Tracklist:
01. Thinning The Veil
02. In Darkness They Exist
03. Crowning The Grotesque
04. Omnivorous Eradication
05. Into Lifeless Slumber
06. Thorns In Utopia
07. Symbiotic Hatred
08. The Strain-Ridden Kind
09. Cinder Deity

band:
Zhivko Stoyanov - Bass
Kalin Kolev - Guitars, Vocals
Peter Dimitrov - Guitars
Pavlin Nikolov - Drums

Share this games :

TWITTER