DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 1. prosince 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - BONDED - Into Blackness (2021)

Recenze/review - BONDED - Into Blackness (2021)


BONDED - Into Blackness
CD 2021, Century Media Records

for english please scroll down

Již podruhé se sešli odpadlíci z německých thrash metalových kapel, aby hráli - ano hádáte opět správně. Thrash metal. Nabroušený, divoký, zběsilý, s refrény, za které by se nemusela stydět kdejaká heavy metalová smečka. Minule jsem uzavřel recenzi větou o tom, že se jedná o velice slušnou desku, která řeže jen někdy. Platí to svým způsobem i letos, akorát mě jejich hudba baví zase o něco méně. Novinka je ještě víc nemastná, neslaná, řekl bych. Možná jsem měl volit asi jiný styl zápisu. Napadlo mě příště narvat do jednoho článku třeba pět nahrávek, které mě příliš neberou. 

Fanoušci by si vrněli blahem a ostatní by alespoň měli informaci, že nějaké album vůbec vyšlo. Nebudeme si nic nalhávat, "Into Blackness" je druhá liga jak vystřižená. A nic na tom nezmění velmi dobrá propagace a nadšení kritiků z lesklých časopisů. Jedná se o takový ten thrash metal se spoustou póz a klišé, kterými se dnes mainstreamové kapely tak často pyšní. 


Nejvíc mi vadí dvě věci. Za prvé zvuk, který je nevýrazný a obyčejný. A samozřejmě přeřvaný. Za druhé - nápady. Pořád si tak nějak myslím, že skladby musí řezat, pálit, musíte mít chuť se k nim vracet a musíte si je pamatovat. Při poslechu "Into Blackness" mám ale neodbytný pocit, že jsem všechno už slyšel snad tisíckrát. To sice platí dnes asi u všech metalových kapel, ale ono taky záleží na způsobu, jakým to podáte. A BONDED jsou děsně předvídatelní, dokonce si říkám, že kdybych desku neslyšel, vůbec nic by se nestalo. Chybí mi ksicht, touha ničit nebo jen obyčejnej prašivej thrash metal, který kdysi všichni hrávali ve svých domovských kapelách. Ještě jedna věc, abych nedej bože nezapomněl. Ingo se mi za mikrofonem u ASSASSIN hrozně líbí, ale tady? To je jak deklamování z thrash metalových učebnic pro základní školy. Čekal jsem od něj také rozhodně víc. Album působí hrozně neuceleně, nezajímavě, nemá v sobě vášeň. Ale tak, fanoušci si myslím přijdou na své, zase mají důvod utratit své peníze a všichni nakonec budou spokojeni. Tedy kromě mě, já se raději po dobrém thrash metalu poohlédnu jinde. Buďte dobří! 


sumarizace:

"Into Blackness" je dalším obyčejným albem v řadě. Chybí mi větší drive, síla, postrádám energii. BONDED se nedá upřít snaha, ale mají divný zvuk, produkci i obal. A dobrých nápadů je příliš málo. Snažil jsem se do nahrávky dostat dlouhou dobu, ale bohužel se mi to nepovedlo. Můj verdikt je tak jasný. Obyčejný průměrný thrash, který vůbec nepálí. Hodnotil bych tak maximálně padesáti procenty


Asphyx says:

"Into Blackness" is the next ordinary album in a row. I miss bigger drive, power, energy. I can't deny BONDED the effort, they have ordinary sound, production and cover. But there're only a few ideas. I've tried to get to the recording for a long time, but unfortunately It failed. My verdict is clear. Classic average thrash that doesn't burn at all. I would evaluate maximum of fifty percent.



about BONDED on DEADLY STORM ZINE:
Recenze/review - BONDED - Rest in Violence (2020)

LP:

Side A

The Arsonist
Watch (While The World Burns)
Lilith (Queen Of Blood)
The Holy Whore
Division Of The Damned
Into The Blackness Of A Wartime Night

Side B

Destroy The Things I Love
Final Stand
Ill-Minded Freak
Way Of The Knife
The Eyes Of Madness



Share this games :

TWITTER