DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 8. ledna 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Rozhovor - GENOCIDE PACT - Rezavý death metalový buldozer, hrnoucí před sebou staré kosti!

Rozhovor - GENOCIDE PACT - Rezavý death metalový buldozer, hrnoucí před sebou staré kosti!


Rozhovor s death metalovou skupinou z USA - GENOCIDE PACT.

Přeložila Duzl, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx.


Recenze/review - GENOCIDE PACT - Genocide Pact (2021):
https://www.deadlystormzine.com/2021/12/recenzereview-genocide-pact-genocide.html

Ave GENOCIDE PACT! Nikde jsem s vámi nenašel žádný rozhovor v češtině. Poprosím tě tedy nejdřív, abys čtenářům, kteří vás ještě neznají, představil kapelu. Můžeš klidně začít úplně od začátku a provést nás celou historií GENOCIDE PACT.

GENOCIDE PACT vznikli ve Washingtonu, DC (USA) počátkem roku 2013. Hrajeme kurva death metal a to je vše. Naše třetí LP právě vyšlo.

Právě poslouchám vaši novinku „Genocide Pact“ a připadám si, jako bych byl zavřený v nějaké kobce spolu s OBITUARY, ASPHYX, BOLT THROWER, BENEDICTION, PESTILENCE. Deska má skvělý sound. Kde jste album nahrávali a jak jste s výsledkem spokojen? Mluvili jste nějak do výsledného zvuku?

Všechna ta přirovnání jsou velmi lichotivá! Miluju každou z těchto kapel. Ano, máme z toho všichni obrovskou radost! Úzce jsme spolupracovali s producentem Kevinem Bernstenem, abychom získali zvuk, který jsme chtěli. Odvedl skvělou práci. Líbí se mi, jak syrově to zní. Spousta death metalu je v dnešní době na můj vkus příliš přeprodukovaná. Jsme rádi, že jsme mohli udělat desku, která zní stroze a realisticky.


Jakým způsobem vznikal nový materiál pro „Genocide Pact“? Jak vlastně tvoří/skládají GENOCIDE PACT?

Tim a já se sejdeme a prostě jamujeme oldschoolový styl. Žádné počítače nebo metronom, jen já a on v místnosti s nějakými energetickými nápoji a touhou psát ty nejmorbidnější možné riffy. Tim složí většinu skladeb a já jsem obvykle ten, kdo aranžuje. Společně nám to vždy fungovalo dobře. Nolan (basák) v minulosti také psal a pomáhal aranžovat věci, ale většinu tvoříme Tim a já.

„Genocide Pact“ má temný morbidní obal. Kdo je pod ním podepsán? Jeho práce se mi líbí, Jak jste vůbec nápad na obal vybírali a co má znázorňovat?

Autor chce raději zůstat neodhalen, haha. Řekli jsme mu, aby udělal něco, co vypadá jako deska Earache z počátku 90. let. Myslím, že odvedl skvělou práci.


Kdo je autorem textů a o čem pojednávají? Kde pro témata berete inspiraci?

Textařem je náš zpěvák/kytarista Tim. Píše o osobních problémech, společnosti, korupci, násilí a všech dalších věcech, které sužují reálný svět.

Hrajete typický, klasický starý death metal. Nikdy jste z téhle cesty neuhnuli, jste „ortodoxní“. Osobně je to jeden z důvodů, proč se mi vaše tvorba tolik líbí, ale nelákalo vás někdy zkusit hrát něco trošku jiného, nějak tvorbu GENOCIDE PACT ozvláštnit?

Ne, líbí se nám, jak věci děláme. Co máme udělat? Stát se technickými, progresivními, nebo tak něco? Už teď jsme dost rozmanití... rychlé party, doomové party, party ve středním tempu, liché party všude kolem… Opravdu nevím, co dalšího bychom mohli začlenit, aniž bychom se zaprodali nebo nebyli kýčovití. . Je nám dobře tam, kde jsme.


Když si projíždím vaši tvorbu, ušli jste opravdu dlouhou cestu. Je hodně znát, že na sobě jako kapela pracujete. Jak často vlastně GENOCIDE PACT zkouší? Jste poctivou skupinou, která se pravidelně schází, nebo jste spíš pankáči, kteří tomu nechávají volný průběh?

Dřív jsme byli ve zkoušení mnohem důslednější, ale v poslední době jamujeme jen těsně před vystoupením. Všichni žijeme ve stejné oblasti, ale máme různé pracovní doby, které nám znesnadňují scházet se příliš často. Přál bych si, abychom zkoušeli jednou týdně, ale je to holt tak, jak to je.

Na vaší kapele je opravdu vidět, jak se každé album postupně zlepšujete, vyvíjíte, jste stále lepší. Máte nějaký cíl, kterého byste chtěli dosáhnout? Pro někoho to je slavné vydavatelství, jiný si chce třeba zahrát se slavnou kapelu.

Upřímně jsme nikdy nebyli kapela orientovaná na cíle. Věci se pro nás dějí tak nějak přirozeně a nikdy jsme neměli žádná očekávání. Myslím, že to pomohlo udržet záměry kapely čisté. Nesnažíme se být nejpopulárnější kapelou všech dob nebo něco podobného, jen chceme dělat hudbu, která se nám líbí! Kdyby existoval jeden jediný konečný cíl, řekl bych, že by to bylo turné s CARCASS. To by byl určitě absolutní vrchol naší existence.

Jsou nějaké desky, které tě v poslední době oslovily?

Antichrist Siege Machine - Purifying Blade, Mortiferum - Preserved In Torment, Dream Unending - Tide Turns Eternal, Primitive Man – Immersion, Miasmatic Necrosis - Apex Profane, Hologram - No Longer Human, Gauze – 言いたかねえけど目糞鼻糞. Nejsem si jistý, jestli jsou všechny z roku 2021, ale vím, že jsou z posledních pár let. Vše rozhodně doporučuji!


Znáš, posloucháš nějaké kapely z České republiky?

Vlastně ne... Kéž bych pro vás měl lepší odpověď, ale metal z České republiky moc neznám!

Blížíme se k závěru a tak bych zkusil jednu více filozofickou otázku. Jak byste definovali styl zvaný death metal? Čím pro vás tato hudba je a proč jste si vybrali právě tento styl?

Death Metal je pro mě prostě ten nejextrémnější typ hudby na světě. Může to být ultra rychlé, super pomalé nebo vražedné střední tempo, ale poznáte to, jakmile to uslyšíte. Rozmanitost je jedním z důvodů, proč se mi to tak líbí… Autopsy nezní jako Morbid Angel, Amorphis nezní jako Immolation atd. Pokud jde o nás, rozhodli jsme se hrát death metal, protože když jsme s kapelou začínali, nebylo moc dalších kapel, které by hrály ten druh death metalu, který milujeme. Tehdy to všechno byly většinou mizerné přeprodukované tech-death...věci. Chtěli jsme udělat něco ve stylu staré školy, na kterém jsme vyrostli.


Co chystají GENOCIDE PACT v nejbližších měsících?

V únoru vystupujeme na Floridě s našimi bratry CAVEMAN CULT. Pak budeme mít další koncert na východním pobřeží a poletíme hrát také do Los Angeles. Doufejme, že klapne v roce 2022 i Evropa!

Děkuji za rozhovor a přeji spoustu prodaných nosičů, stovky šílených fanoušků a tuny dobrých nápadů.

Díky moc, přeji si to samé, haha.

Share this games :

TWITTER