DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 7. května 2022

Recenze/review - ABYSMALIST - Vile Possession (2022)


ABYSMALIST - Vile Possession
CD 2022, Maggot Stomp

for english please scroll down

Když ti zůstal v dlaních kus její ruky poprvé, tak si se vyděsil. Jenže tady v záhrobí se podobné věci stávají každý den. Vždyť i u vás, ve vašem obyčejném světě, se spousta jedinců rozpadá zaživa. Hnije zevnitř, svojí nenávistí. Stačí se rozhlédnout kolem sebe. O tomhle také vždycky býval dobrý death metal. Nastavoval zrcadlo všem prokletým. Přehrabuji se zase jednou ve starých kostech. A vzadu, zcela zapomenutou, objevím další rakev. Tentokrát má na sobě nápis ABYMALIST a uvnitř naleznete novou desku, která je dokonalou esencí undergroundového smrtícího kovu.

Světlo už jsme neviděli hodně dlouho, ale nijak to nevadí. Já i kapela čerpáme energii ze tmy, z bolesti i utrpení. Jsme vaším stínem, zlým svědomím, myšlenkami, které se pokoušíte vyhnat z hlavy. Výsledkem často bývá jen tichý výkřik, ustřelený brokovnicí. Hodně podobně se cítím i při poslechu "Vile Possession". Morbidní, hnusná, prašivá, stejně jako ruka mrtvoly, kterou jste nedávno utrhli. Tak zní i tahle deska. 


Pro pochopení podobných nahrávek je třeba se opravdu ponořit do vany plné krve. Svoji mysl musíte naladit na starobu a teprve pak se budete moci naplno oddat a poddat. Samozřejmě, že ABYMALIST nepřinášejí nic nového. O tom to ale je, o to tu běží. Jedná se o klasické, tradiční a ohavné retro řemeslo. Berte a nebe nechce být. Já si kupříkladu v těchto starých polozapomenutých skladbách evokujících třeba takové MORTICIAN, CARCASS, BOLT THROWER, nověji pak třeba UNDERGANG, neskutečně libuji. Připadám si jako přikovaný a hladový v nějakém polozapomenutém sklepě. Mou jedinou krmí je již spoustu let jen death metal. Ten pravý, ošklivý, smradlavý, přesně v podobě, v jaké jej hrají ABYMALIST. Morbidnímu zážitku je podřízeno vše. Zvuk, obal, celkové provedení, ale hlavně bažinaté nálady, u kterých se budete doslova zalykat špínou. Album má zcela podmanivou, magickou atmosféru. Když poprvé vstoupíte do opuštěné hrobky, tak budete také bedlivě poslouchat. Zdánlivé, až nábožné ticho je přerušeno řevem nemrtvých. Zombie vylezou z rakví a jejich odpadávající maso bude důkazem, že jste zde správně. Mám rád podobné nahrávky, mám u nich pocit velmi blízké smrti. Je dobré být připravený, nemyslíte? Tahle deska řeže jako ostří čerstvě nabroušeného sekáčku na maso. Hádejte, co budeme porcovat? Správně, uhádli jste. Pravý, ryzí, smradlavý death metal, u kterého shnijete zaživa!


Asphyx says:

Those American maniacs released an album which will take you many years back. There are worms climbing from the speakers. My body and my mind have started to fall apart and the blood tapped from the ceiling. I exhumed my body which was once in the 90s putted into the mass death metal grave to unite with ABYMALIST and bless the real death metal. The world is once again burning with the right flame of death!

ABYMALIST blessed the classic death metal in the style of MORTICIAN, CARCASS, BOLT THROWER, UNDERGANG and many other dark messengers. The lids of coffins popped up again, the dead bodies decay. Friends, I dare to say that the Americans are one of the best who try to hold the death metal flag proudly. I hear them live and it was amazing. Just like on "Vile Possession". The album contains a mysterious formula for evoking evil forces, including very good sound and vocals. The trio of warriors destroys everything alive and inanimate with their music. This record became one of the most played in my collection during this month and it fully describes all the gravest rituals that take place in the cemeteries after dark. Zombies will climb out of the coffins and their falling meat will be proof that you are right here. I like similar recordings, I feel very close to death. It's good to be prepared, don't you think? This album cuts like the blade of a freshly sharpened meat cleaver. Guess what we're going to slice? That's right, you guessed it. Real, pure, stinky death metal, where you rot alive!



Tracklist:
01. Possession
02. The Redeemer
03. Euthanasian Benediction
04. Therapeutic Exhumation
05. Deeper Wounds
06. The Change

band:
Fred Avila - Guitar, Vocals
Bailey Lupo - Bass
Jeremy Meier - Drums


Share this games :

TWITTER