DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 17. června 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - HOLOCAUSTO CANIBAL - Crueza Ferina (2022)

Recenze/review - HOLOCAUSTO CANIBAL - Crueza Ferina (2022)


HOLOCAUSTO CANIBAL - Crueza Ferina
CD 2022, Selfmadegod Records

for english please scroll down

Přiznám se, můj pane. Zhřešil jsem. A mnohokrát. Zatím tedy jen v myšlenkách a snech, ale přeci jen. Představovat si, jak vyrazíme do ulic, zapálíme celý svět a všechny zlé předhodíme prasatům, je zlé a ošklivé. Je to jako se dívat na popravu elektrickým křeslem. Spravedlnost má mnoho podob, ale život nikomu nevrátíte. Nejde to. Raději na to nemyslet. Lepší bude, když si pustíme nějakou hudbu, která nám vyžene hříšné myšlenky z hlavy.

Portugalci HOLOCAUSTO CANIBAL jsou právem považováni za legendu. Za klasické brutální a death grindové kanibaly, kteří se s tím nikdy moc nepárali. Osobně jsem je viděl naživo jenom jednou, ale stálo to za to. Energie, síla, temnota a chlad. Takové bylo vystoupení a taková je i nová deska "Crueza Ferina". Otevřete své duše, přátelé, zlo přichází!


A je surové, reálné. Připomíná nahrubo nasekané, ještě trošku živé maso. Portugalci na to jdou samozřejmě pořád stejně, ale nějak mi to nevadí. Pánové mívají mezi dlouhohrajícími deskami přeci jen delší prodlevy a tak mě jejich hudba nestihne nikdy nudit. Ani se vlastně nemusím příliš snažit. Tohle je masakr pro fanoušky kapel typu CARCASS, IMPETIGO, HAEMORRHAGE, GRUNT, GROG, MORTICIAN. Zkrátka a dobře, jestli vás jako mě také někdy štve pozérství, přetvářka, lži, debilní politika, jedovaté kecy o ničem na sociálních sítích, televizní zprávy a já nevím co ještě, tak neváhejte ani chvilku. Volume doprava a záchvat zuřivosti u repráků, o to tady jde a běží. Osobně se mi líbí zvuk, vlastně svým způsobem i lehce provokativní obal. Snad jen ty portugalské názvy skladeb bych ocenil přeložit. Abych si užil ještě víc. Samotné texty nechme stranou, stejně není zpěvákovi příliš rozumět. A tak to má být, tak je to správně. Tohle je muzika pro relax, vyčištění hlavy. Žádné velké přemýšlení, žádné zbytečnosti kolem. Ale zásah přímo na komoru. Nahrávky jako je "Crueza Ferina" si občas pouštím hrozně rád. Líbí se mi nadsázka, zvrácený humor, ale i temné myšlenky, které jsou v nich obsaženy. Letos to platí dvojnásob. Myslím, že se tenhle atak kapele fakt povedl. Koneckonců, posuďte sami. Brutální death grindová jízda do pekla!


Asphyx says:

He cleaned the knife on his trousers and put on his headphones. Suddenly we were one body and mind, me and my killer. We've been listening to the new record from the reborn HOLOCAUSTO CANIBAL, a band that has come back stronger than ever to bring us dirt and grime soaked death metal. . Their new album "Crueza Ferina" is a clear proof of that, literally it’s getting wet in my hands.


"Crueza Ferina" can be compared to bands like CARCASS, IMPETIGO, HAEMORRHAGE, GRUNT, GROG, MORTICIAN. Good company, what do you think? Moldy death metal pressurized with goregrind moments, all packed in a very pleasant package. Everything went really well. The sound is painful, the cover noticeable and the ideas? There are a lot of them on the album. Every song has a big chunk of rotten meat inside it, it glows and burns, gazing more and more under my skin every time I listen to it. I don't know how many times you were present at a real autopsy, but imagine that the dead was affected by some very bad disease. Your hands are full of spoiled blood, you can find a huge amount of parasites in intestines, not to mention worms and gangrene. Do you see it in front of you? So to this idea play this album and you will experience a unknown pain. I guarantee this and add a certificate of high quality dying. There are records tthat act on me like a poison, given right into a vein. HOLOCAUSTO CANIBAL cut my throat with very sharp material. Brutal death grind ride to hell!



Tracklist:
01. Ad Bizarrem Morem
02. Êxodo Mortuoso
03. Epicédio Madrigaz
04. Sinaxe Do Sepúlcro Tafófobo
05. Ancestrais Ritos Hipóxicos
06. Apresto Executório
07. Aniquilação Suídea
08. Ávida Tragação
09. Congregação Da Flama Felídea
10. Psicótico Interlúdio
11. Anátemas Nefandos
12. Esquartejado Em Segundos
13. Prenúncios Da Vingança Cavicórnea
14. Suprema Dominância Taurina
15. Campas Do Negro Breu
16. Girândolas Da Agonia Profunda
17. Miasmas Onanizantes
18. Quérulo Dos Finados
19. Sortilégio Da Perversão

band:
Orca - Vocals
Z. Pedro - Bass
António C. - Guitar
Diogo P. - Drums



Share this games :

TWITTER