DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 20. srpna 2020

Recenze/review - CYNICISM - Limb Hymns (2020)



CYNICISM - Limb Hymns
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down

Napiš mi prosím dopis mojí vlastní krví. Těším se na každé slovo, na každou zmínku o mé osobě. Sledoval si mě dlouho, smutný a trpělivý. Má bolest ti budiž odměnou. No tak se usměj, už to nebude dlouho trvat a odejdu na druhou stranu. Ne, ty tu musíš zůstat, budou další, neboj. Tak už pojď, doufám, že máš pořádně nabroušený nůž. Říká se, že bolest očišťuje. Ale tobě to nemusím vysvětlovat, ty víš svoje. 

Poslouchat prvotinu death grindových úchyláků CYNICISM je jako rozmlouvat se sériovým vrahem. Kapela je podobnými tématy inspirována a tak se zde na nějakou tu špínu nehledí. Pro poslech je samozřejmě nutné, abyste se po lokty ponořili do krvavé lázně, která si říká underground. Pokud se bojíte hniloby, nechutností a jste citlivé povahy, doporučuji ihned odejít. Varuji vás!




Je to zkrátka masakr, který buď milujete nebo nenávidíte. CYNICISM na to jdou podobným způsobem jako EXHUMED, CARCASS, IMPALED, IMPETIGO, FEASTEM a spousta dalších šílenců, co s chutí kombinují temnotu, prašivinu a lámání kostí. Američané nejsou vlastně v ničem noví, ale skladby rozhodně nepostrádají atmosféru a drive. Hodně tomu napomáhají různé vsuvky, úryvky, které skvěle skladby doplňují. Je znát, že kluci do toho řežou tou správnou stranou nože. Náhodě nebylo ponecháno nic a tak máme co do činění s prvotinou, která má rozhodně něco do sebe. Myslím, že fanoušci hororových filmů, čtenáři thrillerů a milovníci dobrého deathu a grindu by mohli být spokojeni jako já. Jsem zvědavý, s čím přijde kapela příště, už teď se jedná o takové malé, hezky mokvající a shnilé překvapení z podzemí. Mám rád staré drtivé masakry vycházející ze staré školy a CYNICISM rozumějí řeči mého zvráceného kmene. Doporučuji zhasnout všechna světla, vyndat všechny nože na stůl a zábava může začít. Kdo poslední přežije, prohrál. Smrtící koktejl, který budete hltat plnými doušky. Takhle smrdí smrt!




sumarizace:

Umírat lze mnohými způsoby, ale smrt předváděná na albu "Limb Hymns" se zdá být nejvíce bolestivá. CYNICISM ve své tvorbě odkazují na takové smečky jako jsou EXHUMED, CARCASS, IMPALED, IMPETIGO, FEASTEM. Hniloba je zde kombinována s tlakem a výsledkem je nahrávka, která působí jako třaskavina té nejvyšší kvality. Novinka je jako kus plesnivého masa, které vám někdo hodí přímo do obličeje. Při poslechu se dusím, lapám po dechu a těším se na každý další zabijácký riff. Jsem rád drcen a rozmělňován. Líbí se mi i temnota, která jednotlivými skladbami prostupuje jako nějaká zlá choroba. CYNICISM zkrátka moc dobře vědí, jak na mě. Umí vytvořit absolutně zběsilou atmosféru, vyvolat postupný tlak na moji hlavu. Smrt je zase tak blízko! Death grindové album, které vás rozemele na prach! Amen!




Asphyx says:

You can die in many ways but the death on the album "Limb Hymns" seems to be even more painful. CYNICISM´s music refers to bands like EXHUMED, CARCASS, IMPALED, IMPETIGO, FEASTEM. The rotation here is combined with pressure and the result is an album which feels like a bomb of the highest quality. The new album is like a piece of mouldy flesh which hit you right in the face. When I listen to this album I cannot breath and I am looking forward to another killing riff. I like to be smashed and crushed. I like the darkness which goes through each song just like a bad disease. CYNICISM really know what I like. They can create totally furious atmosphere, bring a pressure on my head. The death is again very close! Death grind album which will grind you to dust! Amen!




tracklist:
1. Thought Crimes
2. Gore Torn
3. World of Filth
4. Regurgitate
5. The Daily Grind
6. Kill It to Skillet
7. Organized
8. Abra Cadaver
9. Formaldicide

band:
Matt O'Dette, Bill Denehy, Mark Gibbons, Shaun Andruk



Share this games :

TWITTER