DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 9. ledna 2021

Recenze/review - GUT - Disciples of Smut (2020)


GUT - Disciples of Smut
CD 2020, Splatter Zombie Records

for english please scroll down

Přiznám se, že na návraty kapel po dlouhé době příliš nevěřím. Čest ale výjimkám. Grind a gore grind jsou styly, které, stejně jako ostatní, musíte hrát srdcem. To není nic nového, ale tentokrát to srdce musí držet v ruce někdo, kdo na něj bude mít velkou chuť. Musí z něj odkapávat krev, musíte cítit strach a beznaděj. Těch pár napínavých okamžiků, kdy budete ještě chvilku žít, vám neproběhne hlavou celý život, ale jen pár okamžiků, kdy jste se chovali hnusně.

GUT se po několika splitkách vrátili ve velkém stylu. Alespoň takhle to vnímám já. Základem je stále goregrind, ale deska má neskutečně temnou, antihumánní atmosféru. Mám při poslechu pocit, že jsem jen kusem zcela zbytečného masa, určeným na porážku. 

 

GUT loni nebyli rozjuchanou partičkou úchylů, ale spíše nejbližšími kamarády sériových vrahů, milovníky temnoty, nechutnosti, špíny, surovosti. Nebojí se zpomalit, nechat vyniknout všechen ten lidský hnus, který se stále a opakovaně jako nějaká řeka valí i kolem vás. V některých momentech koketují až s black/death metalovými náladami (já občas slyším i těžkotonážní doomové pasáže). "Disciples of Smut" má ale hlavně neskutečně podmanivou atmosféru. Připomíná mi návštěvu míst, kde se stal nějaký násilný čin. Vše je uvěřitelné, opravdové, zvukově parádně ošetřené. Nevím sice, jak budou desku vnímat staří fanoušci kapely, ale na rovinu, je to vcelku jedno. GUT se totiž povedlo nahrát komplexní dílo, které přesahuje nejen hranice extrémních žánrů, ale i lidského mozku. Opravdu. Protože jak známo, tak když vám někdo vytrhne srdce z těla, tak v hlavě to ještě chvilku funguje. Ne moc dlouho, ale garantuji vám, že v těchto krásných morbidních okamžicích budete rádi za to, že můžete "Disciples of Smut" poslouchat. Pokud tedy máte chuť na opravdu temný zážitek a dávno jste přestali věřit v lidský druh. Potom neváhejte ani chvilku. Odehrává se zde totiž něco velkého, ošklivého, šíleného, záhadného. Co na tom, že znovu zemřete? S tím se tak nějak počítá. Vynikající black gore grindový masakr!


sumarizace:

Album "Disciples of Smut" je nahrávkou, která mě přenesla do nějakého hodně morbidního hororového filmu. Všechny postavy spolu s muzikou doslova ožívají před očima. Hudba je to krutá, nekompromisní, šílená a plná energie. GUT dostáli svému dobrému jménu a předhodili nám pořádně mrtvolný kousek masa. Songy jsou plné špíny, lidského hnusu. Jsem jimi pohlcený od začátku do konce. Bestie opět promluvila. Mocně a hlasitě. Mokvají mi znovu staré rány, jsem ztracený ve víru ostrých riffů. Tahle deska připomíná setkání s vlnou tsunami. Smete vás, rozdrtí, rozmačká, rozseká a vy budete mít co dělat, abyste se dali vůbec dohromady. GUT hrají tak, jak to umí nejlépe. Postaru, s velkým feelingem a drivem. Ocení asi spíše starší posluchači, ale to vůbec nevadí, tohle album má v sobě velkou sílu. Grind/gore, black death metalová nahrávka, která vám utrhne hlavu! Skvělá práce!


Asphyx says:

The album "Disciples of Smut" brought me to some kind of very morbid horror movie. Every character and the music just becomes alive in front of your eyes. The music is cruel, uncompromising, crazy and full of energy. GUT comply with their good name and they throw out dead piece of a meat. These songs are full of dirt and human filth. I am full of them from the beginning to the end. The beast had spoken again. Mightily and loudly. My old wounds are weeping and I am lost in the whirl of lost riffs. This album feels like a tsunami wave. It will sweep you away, smash you, crush you and you will get through a lot of pain to get back together. GUT play the best they know. It is old school with a great feeling and drive. This album will be probably more appreciated by old fans. However, it doesn´t matter and for me this album has a great power. Grind/gore, black death metal record which will cut your head off! Great job!

tracklist:
1. Summoning the Befouled Servants of the Bizarre
2. Smothered with Austrian Chloroform
3. Disciples of Smut
4. Altar of Domination
5. Make ´em Cum Slowly
6. Hypnotized Harem
7. The Well of Ghouls
8. Empire of the Centipede of Pigs and Hoes
9. Anus Anubis
10. Cacophonous Rites
11. Dickslapped and Shrinkwrapped
12. Cave of Sexual Savagery
13. From Below
14. Chants from the Sex Dungeon
15. Diabolical Degradation
16. Myth of Perversion


Share this games :

TWITTER