DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 5. února 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DESCEND TO ACHERON - The Transience Of Flesh (2020)

Recenze/review - DESCEND TO ACHERON - The Transience Of Flesh (2020)


DESCEND TO ACHERON - The Transience Of Flesh
EP 2020, Petrichor

for english please scroll down

Říká se, že voda je horší živel než oheň. Něco na tom bude, alespoň u nás se jednou po povodni sesunula půda a vyplavila hřbitov nad městem. Najednou jste mohli nalézt kostru na silnici před domem. Hnis, hniloba, zkažená voda, lebky a divných puch. Tohle všechno mokvalo úplně stejně jako prvotina australských DESCEND TO ACHERON. Kapely, která svojí hudbou dokáže znázornit podobné peklo.

Devastující riffy, temné melodie, chlad, tiché našeptávání démonů, které se během okamžiků změní ve vichřici. Death metal a black ve vzájemně se protínajícím poměru. Skladby, které vám vytrhnou vnitřnosti z těla a donutí vás je sníst. Nechte si chutnat. 


"The Transience Of Flesh" vás semele jako nějaký obrovský mlýn na maso. Na ostrých lopatkách ještě nezaschla krev vašeho předchůdce a vy už jste na řadě. Pokud máte rádi kapely jako DEICIDE, IMMOLATION, BEHEMOTH, IMMOLATION, SUFFOCATION, THE AMENTA a další rouhače, myslím, že budete spokojeni. Australané hrají sice rychle a surově, ale nezapomínají i na to, že se skladby musí dobře poslouchat. Smrt přichází tentokrát pomalu, je jako jedovatý had, který se vám plazí u nohou. Je jen otázkou několika okamžiků, než uštkne a do žil vám začne postupně pronikat jed. Moment překvapení, ochrnutí, křeče, tohle všechno patří i k nové desce DESCEND TO ACHERON. Nezapomnělo se ani na poctivý, hutný a masivní zvuk a mrtvolný obal. Troufám si tvrdit, že tuhle smečku čekají v záhrobí všichni s otevřenou náručí. Má svůj vlastní krvavý ksicht. Co na tom, že kůži už má na sobě někdo jiný? Pro mě je důležitý, tlak, energie, předané emoce. A toho mají pánové na rozdávání. Death black metalové album, které vás přikove na zeď, oddělí vám maso od kostí a nakonec spálí na popel! Velmi dobře!


sumarizace:

Nová deska australských maniaků DESCEND TO ACHERON opravdu připomíná pitvu na živém těle. Ostře nabroušené riffy, dunivé bicí, morbidní vokál. To vše zabalené ve skvělém zvuku a se spoustou krvavých nápadů. Podobným nahrávkám je hrozně lehké podlehnout.

Inspirací pro "The Transience Of Flesh" byly zajisté alba kapel jako DEICIDE, IMMOLATION, BEHEMOTH, IMMOLATION, SUFFOCATION, THE AMENTA. Doplněno je spousta melodických pasáží, blacku, hniloby a špíny. Album má neskutečný drive, je heavy a tlačí tím správným směrem. Nenašel jsem ani jedno hluché místo, všechno je podřízeno jedinému - zabíjet hudbou. DESCEND TO ACHERON nahráli v podstatě dokonalou desku, až po okraj narvanou energií a tlakem. Tělo na pitevním stole se stále cuká, ale je to už jen posmrtná křeč. Pitvám dál a "The Transience Of Flesh" si musím pouštět stále dokola. Má v sobě klasickou temnotu, chladnou jiskru, patinu starých časů, ale i pestrost a naději. Je jako kopanec přímo do obličeje, úder pěstí na solar plexus. Tsunami, smršť, tajfun, říkejte si tomu jak chcete, já vím jediné - tahle nahrávka je vynikající! Masakr!


Asphyx says:

The new album by Australian maniacs DESCEND TO ACHERON really reminds of a body vivisection. Sharp riffs, booming drums, morbid vocals. Everything is covered in great sound with a lot of bloody ideas. Similar records are easy to succumb to. The inspiration for “The Virulent Host” were albums by bands like DEICIDE, IMMOLATION, BEHEMOTH, IMMOLATION, SUFFOCATION, THE AMENTA. There are more melodic passages, black metal, rot and dirt. The album "The Transience Of Flesh" has unbelievable drive, it is heavy and pushes into the right direction.

I didn't find any deaf place, everything is subordinate to one thing - to kill with music. DESCEND TO ACHERON basically recorded a perfect album which is filled with energy and pressure. The body on an autopsy table is still twitching with after death movements. I continue with the autopsy and I keep listening to "The Transience Of Flesh". It has a classic darkness, cold sparkle, a patina of old time but also variety and hope. It is like a kick into your face, a punch on the solar plexus. Tsunami, whirlwind, typhoon, call it whatever you want but I just know - this album is excellent! Massacre!


TRACKLIST:
The Transience Of Flesh
Plague Of Superstition
The Godless Pt 1
The Godless Pt 2
Your Suffering Is A Gift
From The Mouths Of Wolves

band:
Vocals - Andy Kite
Lead Guitar - Peter Clarke
Bass - Matthew Phillips
Drums - Kieran Murray
Rhythm Guitar - Dave Hawkins



https://www.hammerheart.com/petrichor/
Share this games :

TWITTER