DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 17. března 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Rozhovor - NOCTURNAL HOLLOW - Jsem hardcore fanoušek hudby a metalového umění, užívám si koncerty a energii, která z těchto setkání vychází.

Rozhovor - NOCTURNAL HOLLOW - Jsem hardcore fanoušek hudby a metalového umění, užívám si koncerty a energii, která z těchto setkání vychází.

Rozhovor s death metalovou skupinou NOCTURNAL HOLLOW z Venezuely.

Odpovídal JR ESCALANTE, děkujeme!

Přeložila Duzl, děkujeme!

Ave NOCTURNAL HOLLOW! Zdravím do venezuelského undergroundu. Doufám, že je u vás vše v pořádku. Mělo by, máte na kontě letos šesté skvělé album své kariéry. Musím se přiznat, že mě doslova přikovalo na zeď. Je temné, energické, řeže ostrou hranou nože. Je hodně slyšet, že jste odvedli skvělou práci a taky velká porce talentu. Jak vnímáš novou desku v souvislosti s vaší prvotinou? Kam jak jste se chtěli posunout a v čem jsou podle tebe nahrávky odlišné?

JR ESCALANTE: Zdravím a díky moc za prostor a příležitost. Těší mě, že se ti naše album líbí. “Triumphantly Evil” prošlo největší produkcí v naší kariéře, je na něm zohledněno více detailů, aniž by došlo ke změně intenzity hudby a to je přesně ten rozdíl mezi tímto novým albem a předposledním “A Whisper Of The Horrendous Soul”, bylo nahráno za 2 měsíce, tedy velmi rychle ... nikdy jsme nevytvořili album tak rychle, podobnost je i v přímočaré a surové energii.


„Triumphantly Evil“ v sobě obsahuje všechny atributy dobrého death metalu. Pro mě osobně se jedná o desku, ke které se hrozně rád vracím. Jakým způsobem vznikala? Jak skládají nový materiál NOCTURNAL HOLLOW?

JR ESCALANTE: Neexistuje žádný tajný vzorec ani odlišný způsob skládání, prostě jsme jen dělali věci tak, abychom to udělali co nejlépe... Složím skladbu a sejdeme se s bubeníkem na zkoušce a zrodí se nová skladba, tak to chodí, když máš spojení se svým spoluhráčem. Jsme v kapele jen já a Gerorge Knive. Hrajeme spolu už 20 let, nejen v NOCTURNAL HOLLOW, ale i v jiných kapelách a spojení a komunikace jsou automatické, vše plyne velmi rychle.

Musím potvrdit, že zvuk doslova zabíjí. Pořád mě to nutí na hi-fi věži přidávat volume. Kdo vám vytvořil zvuk, který je krutý, surový a zároveň temný a živočišný. V jakém studiu jste nahrávali a jak vše probíhalo?

JR ESCALANTE: Neznamená to, že když je album syrové a jednoduché, je snadné jej vytvořit, někdy se ukáže, že ty nejjednodušší jsou obtížnější, protože se snažíte zachytit původní zvuk, který mikrofony zachycují a přenášejí do studia k produkci tímto způsobem, jednoduše a přímo, bez větších detailů. Při této příležitosti jsme nahrávali s Danem Urbinem v UNIRECORDS STUDIO, je to zvukař a dlouholetý přítel, ve skutečnosti to byl on, kdo namíchal a zmasteroval naše první album “Decay Of Darknes” v roce 2011, od té doby jsme s ním nespolupracovali a výsledek byl velmi uspokojivý.


Nedílnou součástí a jakýmsi bonusem navíc je pro fanoušky dnes CD. Vy jste jej vydali sami a je opatřeno mrtvolným obalem. Kdo je jeho autorem? Vysvětluji si to dobře, že se jedná o tělo ve značném stavu rozkladu? Jak jste motiv vybírali a jak souvisí s hudbou na novince?

JR ESCALANTE: Pracovali jsme s Johnem Quevedem Janssensem nějakou dobu, umělcem, který je v současné době ve tvorbě na prvotřídní úrovni, je to skvělý umělec a kamarád z dětství ... celoživotní! V podstatě mu řeknu, co chci, aby se umělecké dílo pokusilo přenést vizuální část do hudby, on posbírá nápady a pak mi dá úžasný konečný výsledek, stejně, jako je to v tomto případě, pekelné a chaotické dílo, stejně jako hudba tohoto nového alba.

Toulám se podsvětím již přes třicet let a do Venezuely si chodím pro muziku vlastně na jistotu. Myslím, že máme podobnou náturu i vkus, co se týká metalu. Mám vaše kapely hodně rád a pečlivě sleduji vaši scénu. Možná vám i trošku závidím, my máme u nás jen pár death metalových smeček, které stojí za to. Čím si to vysvětluješ, že zrovna u vás se blacku a death metalu tolik daří? Jak vnímáš vaši scénu, fanoušky, labely?

JR ESCALANTE: Upřímně, prožíváme špatnou ekonomickou a politickou dobu, což odráží realitu těch z nás, kteří žijeme ve Venezuele, scéna je dost potlačená, neexistují téměř žádné koncerty a firmy, které by je propagovaly ...což mě naplňuje silou, místo toho, aby mě to táhlo ke dnu, není to snadné, ale je to již součástí našeho života a nemůžeme to nechat zemřít. Death metalových kapel je více než black metalových, těch je jen velmi málo, využil jsem této příležitosti a představil svůj další black metalový projekt s názvem CROOKED GOD...mix a mastering jsou připraveny a jsem opravdu nadšený z výsledku, dalo by se říci, že je to další kapela, která rozšíří Venezuelskou scénu.


Hrajete devastující death metal ovlivněný mimo jiné i švédskou a americkou školou. Dnes se vlastně kapela nemůže vyhnout srovnání, mě by ale zajímalo, jak vlastně vznikl nápad založit NOCTURNAL HOLLOW, kdo byl a je vaším vzorem a kam vaši kapelu chcete posunout? Lákají vás třeba velké zahraniční festivaly, jste ochotni vyrazit na turné s nějakou slavnější smečkou?

JR ESCALANTE: NOCTURNAL HOLLOW se zrodili s myšlenkou být klasickou, jednoduchou death metalovou kapelou ... s touto myšlenkou jsme vydali dvě alba, ale od třetího alba “DEATHLESS AND FLESHLESS” se vše změnilo, do skladeb jsme zahrnuli skvělý pedál Boss HM2, baštu švédského death metalu a líbilo se nám to, bavilo nás to ... šli jsme touto cestou a stylem až do dnešního dne, zvláště já jsem byl spíše příznivcem evropského metalu. Moje vzory, které dodnes stále poslouchám, jsou Venom, Celtic Frost, Slayer, Possessed ... to byly mé hudební základy a vlivy. Brzy se vydáme radikálním směrem, za pár měsíců se určitě přestěhujeme do USA, přesněji do Houston Tx ... Odtud bude pokračovat NOCTURNAL HOLLOW, což nám umožní rozšířit možnosti vyrazit na turné, hrát živá vystoupení a samozřejmě zahrát si brzy v Evropě... takto je to naplánováno, takže se brzy uvidíme.

Když jsem před pěti lety zakládal svoje stránky, měl jsem vizi, že se budu snažit podporovat kapely, které podle mě nejsou tolik na očích. Dát o nich vědět světu. Myslím, že se mi to celkem daří, alespoň podle ohlasů. Jak přistupujete k propagaci vy? Necháváte to na labelu nebo sami posíláte CD různě na recenze? Já si třeba alba, která mě opravdu baví, kupuji. Jak jste na tom vy? Jste také fanoušci, co rádi a často podporují své kolegy? Chodíte na koncerty? Paříte?

JR ESCALANTE: Děláte skvělou práci, od doby, kdy jsem naposledy četl recenzi naší kapely na vašem portálu se ukazuje, že se úspěšně rozvíjíte, k tomu vám blahopřeji. Jsem hardcore fanoušek hudby a metalového umění, užívám si koncerty a energii, která z těchto setkání vychází ... a samozřejmě si myslím, že se musíme navzájem podporovat, je to umění srdce a ducha, ekonomický aspekt v tom v žádném případě nefiguruje, pokud to nemilujete, běžte od toho a dělejte něco jiného.


Na jednou stranu má dnes začínající kapela spoustu možností, jak o sobě dát vědět, ale zase na druhou stranu, skupin je obrovské množství a fanoušci se v nich ztrácejí. Hodně lidí jen stahuje mp3 z internetu a místo koncertu raději plive jedovaté sliny na facebooku. Jak vás, jako NOCTURNAL HOLLOW ovlivňují moderní technologie? Co si myslíš o stahování muziky, google metalistech, streamování muziky apod.?

JR ESCALANTE: Myslím, že musíme využít toho, co nám současná doba nabízí, nekonečné informace na internetu, můžete dělat dobré věci, jako je podpora vašich oblíbených kapel tím, že si koupíte jejich album a merch, nebo prostě být bojovník za stahování hudby z poza klávesnice bez přispívání, to není dobré... ale jak to kontrolovat! Někdy je to frustrující ...vše má hodnotu, je dobré přispět, lidé si nepředstavují peníze, úsilí a čas, které stojí vytvoření alba ... to nejmenší, co můžete udělat, je alespoň koupit si digitální hudbu, to je skvělá pomoc pro muzikanty, kteří nemají příležitost být financováni labelem.

S oblibou se ptám muzikantů na to, co pro ně znamená death metal. Jak by jej definovali, jestli je pro ně spíše filozofií a životním stylem nebo „jen“ relaxem. Co znamená pro tebe? Jak jej vnímáš a prožíváš?

JR ESCALANTE: K této otázce bych toho mohl napsat opravdu hodně, ale pokusím být co nejkonkrétnější ... Život je založen na zkušenostech, na zkušenostech, ve kterých mu dáváte smysl toho, jak jej chcete žít ... hudba a zejména extrémní metal je můj motor, ovlivňoval mé nejtemnější momenty a zároveň mé nejšťastnější, je to rozhodně způsob života a tak či onak formuje tvůj charakter, dodávala energii, dalo mi to charakter a sílu ... je to součást samotného života, neexistují žádní prostředníci ... naštěstí v tomto krátkém a jediném životě, který žijeme, jsem si mohl užít zážitek z toho, že jsem metalista ... nežádám o nic víc!


Na závěr klasická, ale důležitá otázka. Co chystají NOCTURNAL HOLLOW v nejbližších měsících? Kde vás můžeme vidět na koncertě a kdy navštívíte Evropu?

JR ESCALANTE: Nekonečné díky za to, že jste nás vzali v potaz pro tento výtečný rozhovor. Krátkodobé plány ... věnovat se plně mé druhé kapele CROOKED GOD a chvíli vyčkat, než budeme následovat odkaz NOCTURNAL HOLLOW s dalším albem, rozhodně se přestěhujeme a budeme jezdit turné po USA a Evropě. to je nutnost ...! Budeme si také muset počkat, až pomine toto pandemické šílenství, ale musíme jít kupředu, více hudby, více života!

Děkuji moc za rozhovor. Přeji nejen nové desce spoustu úspěchů a ať se co nejvíc rozšíří řady vašich fanoušků. Budu se těšit zase někde naživo a ať se vám daří jak po hudební stránce, tak i v osobní rovině. Jdu si „Triumphantly Evil“ zase narvat do hlavy!

JR ESCALANTE: Ještě jednou díky tobě i vašemu zinu... a samozřejmě i všem fanouškům, kteří sledují a podporují kapelu.

 about NOCTURNAL HOLLOW on DEADLY STORM ZINE:






------------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media:

instagram:

facebook:

twitter:
Share this games :

TWITTER