DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 23. července 2021

Recenze/review - BLOODBEAT - Process of Extinction (2021)


BLOODBEAT - Process of Extinction
CD 2021, Inverse Records

for english please scroll down

Někdy se vydám na starý hřbitov za městem jenom tak, protože je tam klid. Usednu na lavičku a přemýšlím, jaké to je na druhé straně. Každý poctivý fanoušek moc dobře ví, že klid je jen zdánlivý, pod povrchem se dějí často šílené věci. Mrtví mezi sebou rozmlouvají, stěžují si na všechna příkoří, která na nic byla spáchána. Temnota uklidňuje, ale zároveň bublá a vře. Když někdo neposlouchá starý thrash a death metal, tak mu to těžko vysvětlíte. Pro všechny věrné, kteří zároveň chápou, o co se jedná, je určena i nová deska německých BLOODBEAT.

Vhodně zvolené jméno kapely (jestli se nepletu, tak se jedná o hororový snímek z osmdesátých let) přesně vystihuje to, co se na albu odehrává. Prašivý, surový smrtící kov, spousta špíny a hnisu. Pro někoho další retro v řadě, pro nás pravověrné dobrý zážitek.


Pokud se vám líbí staré desky SLAYER nebo NAPALM DEATH, pokud obdivujete dávné metalové pořádky, tak neváhejte. Mohli byste jinak přijít o slušnou muziku. Některým skladbám sice chybí potřebný tlak a celá nahrávka je poněkud nevýrazná, ale pokud máte někdy plné zuby dokonalých produkcí, tak si desku určitě rádi alespoň několikrát poslechněte. BLOODBEAT mají dobrého zpěváka, jen by to chtělo víc kopnout do vrtule. Songy sice duní jako rozjetý vlak, ale ocenil bych víc hnusu, ošklivosti a energie. Vztek, ano zdravá naštvanost, to je to, co mi chybí nejvíce. Na "Process of Extinction" se mi hodně líbí obal, užívám si některé zajímavější momenty, ale jinak mi připadá deska nevýrazná a rozvláčná. Znovu mě napadá slovo solidní, které asi nejvíc vystihuje to, co se zde odehrává. Sedím na hřbitově, bedlivě poslouchám. Nemrtví ale tentokrát zběsile netančí, spíše jen spokojeně pokyvují hlavou. Podupávají si nohou do rytmu. Není to vyloženě špatné, ale také nic, z čeho bych byl u vytržení. Jak říkám, solidní death thrash metalový zážitek. 


sumarizace:

Albu možná chybí kousek nějakého neotřelého koření, nějaký lépe zapamatovatelný nápad. Kapela, pokud se chce dál vyvíjet a zlepšovat, by měla příště přeci jen trošku víc zapracovat na originalitě, možná i zajímavější produkci. Jinak ale nemám s deskou absolutně žádný problém. A to je možná trošku špatně. Skupina, jako by se trošku bála se odvázat, pustit se do něčeho nového, zajímavějšího. Uvidíme příště, třeba nás překvapí. Cesta, kterou si BLOODBEAT vytyčili a po níž jdou, není vůbec lehká, podobně znějících smeček je dnes deset na jednom uříznutém prstu. Jinak se ale jedná o velmi dobré, slušně poslouchatelné album, které vám nakope zadnice. Solidní, tradiční pojetí death metalu, dobré nápady a uvěřitelné nasazené ale dělají z téhle desky hodně chutnou krmi. S nahrávkou tak nemám žádný zásadní problém. Všechno hezky odsýpá, má to drive i sílu. Jen tak dál! Velmi solidní album!

pro fanoušky: NAPALM DEATH, SLAYER


Asphyx says:

This album is lack of some piece of interesting spice, something more memorable idea. This band should work more on originality of themselves and maybe on their production if they want to be better and developed. But I have no other problems with this album. And maybe that´s the problem. The band seems to be afraid to go crazy and try something new, more interesting. We´ll see next time and maybe the band will surprise us. The road where these guys BLOODBEAT go is not easy at all because there is more than 10 bands on every chopped finger which sounds similar. But this is a very good and easy to listen album which would kick your ass. Solid, traditional type of death metal, good ideas and believable ideas makes this album very good as a tasteful meal. I don´t have any big problem with this album. Everything flows and it has a drive and power. Good job! Very solid album!

for fans: NAPALM DEATH, SLAYER

Tracklist:
01. Creative Murder
02. Beyond The Skeletons
03. Pulse
04. No Control
05. Permanent Shadows
06. Intention To Kill
07. Rigor Mortis
08. Slow Decompose


Share this games :

TWITTER