DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 9. července 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - NECRONEMESIS - Some Things Should Stay Underground (2021)

Recenze/review - NECRONEMESIS - Some Things Should Stay Underground (2021)


NECRONEMESIS - Some Things Should Stay Underground
CD 2021, Horror Pain Gore Death Productions

for english please scroll down

Říká se, že zlo pochází často z chaosu. Myslím si, že to je pravda. Zmatek v hlavě, špatná výchova, matka, co neměla na chlapce čas. Od malička všechno řešil tak, jak viděl okolo sebe. První kočku oběsil v deseti letech. Líbilo se mu to. Zároveň získával pocit, že je jiný, výjimečný, zajímavý. Měl své tajemství. Rád se díval, když někdo trpí. Zdálo se mu o očích, ze kterých unikal pomalu život. Čím víc utrpení, tím lépe. Navenek byl okouzlující a zajímavý. Satan měl zase jednou krásnou podobu. 

Na tenhle příběh jsem si vzpomněl i při poslechu nové desky death metalových maniaků z Puerto Rica. NECRONEMESIS jsou věrni staré, ošklivé smrti. Hrají syrově, od srdce, opravdově. Zaujali mě. Svojí hudbou, nasazením. Jsou stejně oškliví, jako příběh z úvodu.


Na "Some Things Should Stay Underground" se potkává agresivita s temnotou. Pradávné rituály znovu ožívají velkou silou. Kapela si je jistá v základech, přidává sem tam i kousky technických pasáží. Totální nasazení, je pro mě radost desku poslouchat. Jako bych navštívil místo, na kterém před chvilkou řádil úchylný vrah z dnešní předmluvy. Historie kapely se začala psát již v roce 2003, ale dlouhohrajícího počinu se pánové dočkali až letos. Líbí se mi atmosféra celého alba, mám pocit, že na mě opravdu čeká schovaný ve stínu šílený vrah, bestie, která mi každým okamžikem vrazí nůž do břicha. Nahrávku samozřejmě nejvíc ocení všichni, kteří rádi a často poslouchají death metal ve starém provedení. Ostatní by měli raději odejít. Tady se totiž exhumují prašivé hroby, vytahují se z nich opravdové mrtvoly a pitvají smradlavá shnilá těla. Deska je také dobře zvukově ošetřena, obal rovněž stojí za zhlédnutí a i když je dnešní doba k podobným smečkám nepříliš přívětivá, mě NECRONEMESIS opravdu zaujali. Bylo mi ctí spolu s nimi pohřbít pár prokletých, rouhat se, spálit všechno kolem na popel. Masakrující death metal!

pro fanoušky: ASPHYX, GRAVE, MASSACRE, PESTILENCE


Asphyx says:

Mysterious potions, understanding the processes of fading. Everybody requires a different approach. When the post-mortem spasm release and their eyes get a glassy look, I cut off belly first. All evil must go away and only the very essence remains. I have been balding for years and I love the atmosphere of my work. Cool metal of the autopsy tables, the buzzing of the drill, the sounds of the chis when it gets stuck in the living tissues. I'm listening old honest death metal, I choose carefully and with the advice of experienced pathologists.

This time my choice was for old school maniacs NECRONEMESIS from Puerto Rico . Their combination of death, rusty riffs, squeaky voice, and insanity fits more than anything else for dissecting dead bodies. I like the sound, the stylish cover, but especially the ideas that have long been worn in deserted catacombs, this year they were pulled to light and burned on a CD.


If your passion for lethal metal was born in the 1990s and you glorified band as ASPHYX, GRAVE, MASSACRE, PESTILENCE, then you will be happy as I am. NECRONEMESIS grabbed old school death metal in own way, transformed him into their own morbid picture, and added a good dose of dirt and pile of bones. I am a frequent guest in exhumations and dare to say that such a well-played death metal of old production will not be heard so often. There is a great deal of pain, darkness, cold, long endless nights spent in the underground. Once they carry my dead body, I wish that similar music sounded when I left this world. Absolutely devastating, massacred death metal that acts like a crash with a truck full of old bones! My coffin and my head have broken, this is the perfect machine to exterminate human brains! The vivisection succeeded, the patient died!

for fans: ASPHYX, GRAVE, MASSACRE, PESTILENCE


Tracklist:
01. Cranial Disfigurement (By Fist)
02. They Live In The Attic
03. Stench Of Slaughter
04. Horrorpit
05. Death From Above
06. Pray For The Rotten
07. Some Things Should Stay Underground



Share this games :

TWITTER