DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 10. července 2021

Recenze/review - WITCH VOMIT - Abhorrent Rapture (2021)


WITCH VOMIT - Abhorrent Rapture
EP 2021, 20 Buck Spin

for english please scroll down

Zajímali se o smrt a mysleli si, že jsou tím zajímaví. Psali dlouhé básně o bolesti, žili ve stínu. Četli knihy o sériových vrazích, sledovali horory. Fascinovala je temnota a pokřivená mysl. Oblečeni v černé se teď chvějí strachy. Měli by být rádi, že konečně zažívají to, o čem tak dlouho snili. Jenže smrt není krásná, je hnusná, špinavá a smrdí zkaženou krví. Neskutečně bolí a žádné nebe neexistuje. Je to jako s death metalem. Je velké množství kapel, které si na smrt jenom hrají, ale nevěřím jim ani notu.

Pak tu jsou smečky jako WITCH VOMIT. Uvěřitelní, zkažení, studení jako ruka staré mrtvoly. Málokdo si dovede představit, jaké to je, exhumovat plesnivý hrob. Američané to na svém novém EP opět zvládli na výbornou. Nezaměnitelná atmosféra, uvěřitelný zvuk, skladby, které se vám doslova zadřou pod kůži. Takhle zní ryzí smrt!


WITCH VOMIT pokračují ve své započaté cestě. Volně opět inspirováni smečkami jako INCANTATION, CARNAGE, BOLT THROWER, AUTOPSY, INFESTER směřují nekompromisně dál, hlouběji do podzemí, do opuštěných katakomb. Objevují rádi, stejně jako já, temná tajemná zákoutí. Připomínají stoku, řeku smrti, ze které se ozývá nářek prokletých. Nafouklá těla, mokvající, smradlavá. Nejdřív se vám chce zvracet, dusíte se vlastním dechem, panikaříte, ale jak známo, člověk si zvykne na ledacos. Mám rád death metal v podobném provedení. Je totiž velmi dobře složený, uvěřitelný a nepostrádá pro mě tolik potřebnou náladu. Kat znovu napřahuje sekyru a rozhodně to není jako ve filmu. Musíš uklidit zbytky rozsekaných tkání. "Abhorrent Rapture" je přesně tím druhem desky, která je určena pravým, ještě nezkaženým fanouškům death metalu. Žádné zbytečnosti, žádné kompromisy, sází se spíše na dobrý riff, chorobný vokál, na smrt jako takovou. Umíráme a zase se rodíme, je to nekonečný koloběh a během svého života se snažíme poslouchat hudbu, kterou máme rád. Pro mě to jsou právě podobné desky, jako je předkládají WITCH VOMIT. Prašivý death metal, který vám zkazí krev v žilách!


sumarizace:

"Abhorrent Rapture" je albem, které je takovým velmi příjemným výletem do starých časů. WITCH VOMIT nám přinášejí další porci klasického death metalu, který bude pro spoustu mladých posluchačů působit jako zastaralá relikvie. Je to dobře, pánové hrají pro nás, staré old school death metalové fanoušky, kteří ještě nezapomněli na to, jak má znít poctivý, plesnivý death metal. Ne, žádnou progresi, změny stylu a podoby zde rozhodně nečekejte. Naleznete zde spíše odkaz starých časů, dávných postupů a vzpomínek. Albu by jistě slušela větší průraznost a energie, ale jako celek na mě působí nahrávka velmi solidně. Přiznám se, že si poslech rád a často užívám. Je to pro mě návrat do doby, kdy byl svět ještě v pořádku. "Abhorrent Rapture" je jako starý, znovu otevřený hrob, jako předčítání z dávných death metalových učebnic. Berte a nebo nechte být! Pro mě osobně, se jedná o skvělý zážitek. Plesnivý death metal, která nadzvedává víka od rakví!


Asphyx says:

"Abhorrent Rapture" is an album that is like a very pleasant trip to the old times. WITCH VOMIT bring us the next amount of classic death metal, which will be for many young listeners like an outdated relic. It's good, guys play for us old school death metal fans who haven't forgotten yet how the honest, moldy death metal should sound. No, no progression, don't expect turns in style and form. You will find here a link of old times, old methods and memories. The album can certainly stand more punch and power, but as a whole it is very solid record. I admit I enjoy listening very often. It's for me comeback to that times when the world was still in order. "Abhorrent Rapture" is like an old again open grave, like reading from the old death metal textbooks. Take it or let it be! For me personally it is great experience. Moldy death metal that opens the lids from the coffins!


about WITCH VOMIT on DEADLY STORM ZINE:

Recenze/review - WITCH VOMIT - Buried Deep in a Bottomless Grave (2019)

Recenze/review - WITCH VOMIT - A Scream from the Tomb Below (2016)


Share this games :

TWITTER