DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 29. ledna 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , , » Report, photos - ANCST, BRUTALLY DECEASED, DECULTIVATE - Divadlo pod Lampou, Plzeň - 28. 1. 2022

Report, photos - ANCST, BRUTALLY DECEASED, DECULTIVATE - Divadlo pod Lampou, Plzeň - 28. 1. 2022


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.
VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound


Tedy řeknu vám, paní Vomáčková, v dnešní době to nemá vobyčejnej metalista vůbec lehký. Třeba ty koncerty, jak tam lidi choděj vopilý a dívaj se na vopilý muzikanty a musej u toho vážně kývat hlavou, že tomu jako rozuměj, protože dneska je každej vodborník na všechno. To nejni žádnej med, to vám povím. Pak někde něco napíšete a tihleti internetový diskutéééři, ty vás rozcupujou jak lasička slepici. Jeden aby se bál, že se mu něco třeba nelíbí, všecko, ale úplně všecičko musí bejt sluníčkový jak pokakaný gatě Tomáše Fluse. Praschprostý stránky vo muzice, vo tý poctivý, na ty vám sere bílej tesák, musíte na asociální sítě. Bez nich se dneska nikdo ani nevysere. Kolikrát vám, si představte, lidi ani neví, že ňáký stránky vůbec jsou.


Uděláte kapele, co na ní nechcete nadávat, aspoň pár fotek, protože jinak byste vo ni ani nezavadili a ještě vám vyčtou ...no to je vlastně jedno, kdo chce psa bíti, klacek si dycky najde. My s klukama, co spolu chodíme na metal, na tyhlety věci normálně sereme. Většina mých opravdových kamarádů ani ksichtoknihy nemají, jsem jedinej a protože jsem slabej, tak sem to ještě nezrušil. Mohl sem ale v hospodě U Dvou Ševců machrovat, protože mám tyhlety zaručený informace, jak to v tom našem českým smradlavým undergroundu funguje. Povídám jim, vašnosto, pořád tam bojujou všichni za nějaký práva, řešej problémy, co nejsou a hlavně nadávají jeden druhýmu a vo muziku tam skoro nezavadíte. Tuhle třeba cyklisti vyhlásili válku frutariánům. Nebo to bylo vobráceně, teď nevím. Jo, už si vzpomínám, nějakej jakože nepravej cyklista (měl motóorek) rozjel někomu záhonek. Ihned mu řekli, že je kokot. 

No nic, s tím nic neuděláte, můžete si jen dělat legrandu a psinu a lízt tam co nejmíň, protože jinak i o svých "přátelích" zjistíte věci, co byste radši nevěděli. Pojďme k píívu. Tam je fajn. Měli jsme všechna potvrzení o očkování jak starý feny, certifikáty, odčervení, dokonce i peníze a tak pijeme, je nám fajn, protože si nikdo nedělá selfie a nemusí se u toho přetvařovat. Sem tam někdo na něco zanadává, ale tak nějak zdravě, ve vtipu. Jinak je to jeden velkej cajk. Pokec o knihách, jo, poslední dobou se bavíme hlavně o knížkách, o muzice méně, protože metal je už roky nějakej divnej. Nevím, co se stalo, kam se ztratila nadsázka a vtip, kvůlivá kterejm jsem měl tenhle styl tak rád? Proč se všichni tolik prožívají? Zeptám se svého spolubojovníka s půllitry na stole a odpoví mi - je to jednoduché, mrdej na to příteli. Metal nejsou socky. Uleví se mi, jsem tu správně. Vše pokračuje s elegancí nám vlastní. A nemusíme u toho hned žrát placentu jak Flusova žena, žejo. Dokážeme se bavit po svým.


Za poslední půlrok mi přesunuli tolik koncertů, že mi z toho jde hlava kolem. V pátek jsem znal dopředu jen mé oblíbené BRUTALLY DECEASED. Jinak nikoho. Ale když von je vám člověk tak nadrženej na živou muziku, že by snad snesl i nějakej ten post black metal, tedy co se týká mě, nechytejte mě zase za slovo. Tak jo, jdeme na to, vy volové (nedávno mě vyčetla jedna sledující čtenářka, že jí vadí, že oslovuji na svém blogu jen muže - tak jo...vy....., sama sis o to řekla).

Divadlo pod Lampou - co ještě po těch letech dodat? Pivo dobré, zvuk taktéž, nemám proti ničemu námitek, tenhle klub mám prostě rád. O certifikátech, opatřeních apod. si přečtěte na Novinkách, můžete se tam i vyjádřit. Platila všechna momentálně nutná opatření. Oficiálně. 

Děláme si nekorektně protimenšinové i protivětšinové vtípky, bžundu, užíváme si, že nás nikdo nesleduje, nehlídáme se. Hele, jako fakt, poslední dobou dost často vzpomínám na časy, kdy byl metal hlavně prdel a ne věda a póza. My vám třeba jsme trošku hovada a normálně nám nevadí, že někdo poslouchá něco jinýho nebo nedej Bože (Flus!) se mu to nelíbí. Cítíme hladinku, jsme utahaní z pracovního týdne a máme všechno fakt úplně na háku. Mimo muziky, tu jsme si přišli užít.  

Tak jo, já vám řeknu i něco vo kapelách a uskupeních, který ten večír v Plzni hráli. I když, sto chutí, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, do jámy padá a není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem (abyste věděli, že to píše vzdělanej člověk).

DECULTIVATE - hele a už vám někdo někdy brousil ksicht rozbrušovačkou? Že ne? Tak to si na tuhle smečku skočte někam do klubu. Hrají špinavej, zasmrádlej hardcore s crustem a powerviolence, tedy styly, který osobně vůbec nevyhledávám, nelíbí se mi a bojím se jich jako čert kříže. Jenže, znáte to. Pivko v ruce, dobrá nálada, tak proč si nerozšířit obzory a nepopustit uzdu fantazii. Kluci jdou na věc podobně jako třeba takoví TRAP THEM, FULL OF HELL, CURSED, SECT, něco málo z NAPALM DEATH. Ale to je jedno. Tahle hudba je o totální nenávisti, o sebevražedných sklonech, o bolesti, o strachu. Ke konci to na mě bylo už monotónní, ale jako takový večerní hnisavý zákusek, proč ne. Navíc musím ocenit, že byl set velmi dobře zahraný. Za mě teda asi takhle. Byl to prostě masakr. A šmitec.






DECULTIVATE played full of madness in Pilsen. Sharp riffs, morbid vocals and furious pace. It is made for cleaning of your brain! The music here is like the world after the apocalypse. It has left only a few devoted. The rest died in endless cramps. Brutality, hard core, powerviolence, crust passages and absolute chaos. This is DECULTIVATE. Massacre!

BRUTALLY DECEASED - už jsem je neviděl fakt dlouho. Pražskou nebo teď už víc západočeskou smečku, kterou sleduji od jejich začátků. Totálně překopaná sestava. Ale směr je nastaven stejný. Do temnoty, do záhrobí, mezi starý plesnivý zombie. Původně čistě chřestící švédský pytel plný kostí, postupně čím dál tím víc i s vlivy od Chicaga až po Floridu (se zastávkou v New Yorku). Opět bez kompromisů, s pověstnou krvavou jiskrou v oku. Nebylo si na co stěžovat. Pokud totiž k smrti milujete poctivý death metal, u nás v Čechách zase tolik možností nemáte. V Plzni se opět mým oblíbeným démonům povedlo přikovat mé nebohé tělo na zeď, vytahat ze mě střeva a vystřelit mi mozek z hlavy (jak jinak, než brokovnicí a skvělým výkonem!). Kývám se do rytmu jak starej Brůna a hledám svoji sekyru. Kurva fix, to bylo zase žrádlo! Poklona!





















I admire the old, dusty death metal where the bones burst under the pressure. The undead really comes to life and coffin slowly is runs out of air. I'm right here. While listening my tissues are gradually disintegrate and I feel I want to destroy and tear my face into the blood. Excellent grave death metal performance which bring undead back to life! Death!

ANCST - když se o nějaké kapele píše, že hraje black metal crust dark drone ambient a taky hard core (naživo jsem slyšel že i melodický death metal), přiznám se, že bývám zmatený a raději se soustředím na to, co mě fakt baví (třeba na pivo, holky a tak, ale o tom raději pššt, doba je zlá). Neznal jsem dopředu ani notu, ale bylo to velmi dobré. Některé momenty sice nebyly úplně pro moji maličkost, ale jako celek se mi vystoupení líbilo. Obzvláště ve chvílích, kdy se kapela soustředila na crust. Byla to taková zajímavá prašivá jednohubka, kus zahnívajícího masa, které jsem si opravdu užil. Bylo velmi příjemné, i přes moji notnou opilost a únavu, si stoupnout pod pódium a nechat na sebe působit tsunami zvané ANCST. 





The combination of death metal, crust and dirt reminds me of a crash with a truck full of pus. This is a hammer blowing directly into your brains! Absolute whirlwind! Words enought, I'm going to party! The concert, which was pull out your teeth with the roots! Excellent stuff!

Abych to shrnul. Šel jsem na jednu kapelu, dostal jsem tři, což je na to, že nejsem žádnej vodborník, celkem úspěšnost. Jsem teda fakt spokojenej s hudbou i celkovým průběhem večíra. Příště by to chtělo trošku (a teď vopravdu nemyslím náš národní poklad, pana režisíra Trošku) ještě víc deathu nebo mýho voblíbenýho thrashe, ale člověk v dnešní situaci nemůže chtít všechno, žejo? Všimnul jsem si, že bývá dobrý v těch reportech napsat nějakej postřeh, jako aby bylo vidět, že ten co to psal, tam vopravdicky byl a neseděl celou dobu na baru. Tak tedy - na hajzlech jsem zjistil, jak vypadá Satan. Jmenuje se Zuckerberg a musí to bejt fakt von, protože některý lidi místo toho, aby chcali nebo nedejbože srali, tak čuměj do mobilu na modrobílou obrazovku a scrollují u keramiky i pod pódiem a proto jsou tam pak takový hovna. 

Návštěvnost čítala velmi hrubým odhadem nějakých 80 zbloudilých duší. Rozuměj lidí, co se na to ještě nevybodli a chodí doopravdy podpořit.

Vono na rovinu. Jsme starý. Už nevydržíme kalit v pátek po práci tak dlouho. Děláme jako že ne, ale je na nás vidět, že se nám klíží víka, někteří už víc posedávají, odcházejí častěji močit a naše diskuze je čím dál tím unavenější. Omlouvám se všem, že nejsem kritik, který hodnotí kvalitu jídla na koncertech, lepkavost podlahy, likotavost světel, jestli je klub nebo není hate free, tutti frutti free, zombie free nebo já nevím, nesleduji, nestíhám sledovat všechny moderní informace a trendy nutné pro psaní reportu. Nechci. Jsem ouplně vobyčejný metalista a nestydím se za to. Mám rád muziku, pivo a hezký holky. Tak sorry všem hňupům. A v pátek to bylo právě skvělý v tom, že si nikdo na nic nehrál, nepřetvařoval se. Nevyčítal mi, že nejsem jako Tomáš Flus. Odešli jsme bez jediné selfie do svých domovů. 




To vám byla zase jízda, paní Vomáčková. Trošku jsem se v noční Plzni bál, nepopírám, kolem kebabů se to dycinky serve na nože. Chodím raději obloukem a jsem rád, že jsem v posteli. Koncert, ale hlavně pokec - všechno se mi líbilo. Někdy nám stačí málo nebo to je moc? To si asi musí každý přebrat sám. Za mě, vidím a zažil jsem velký dobrý! Himmel hergot, krucajz element, Kristova noho, ježkovy voči, Budhhovo břicho, fousy toho, o němž se nemluví, mě vám bylo táák dobře! Díky všem, kteří se o to zasloužili. Lovískuju:)))!

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.
VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media:

twitter:

instagram:

facebook:
Share this games :

TWITTER