DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 19. března 2022

Recenze/review - HORDE CASKET - Plague Supremacy (2022)


HORDE CASKET - Plague Supremacy
EP 2022, SC Productions

for english please scroll down

Nejdřív jsem si myslel, že se modlí. Že poklekla v pokoře a soustředí se na svůj vnitřní svět. Mýlil jsem se, další tělo bez hlavy, již několikáté v řadě. Čistý řez, odhalená páteř, mokvající tkáně. Kaluž krve, plná vzpomínek. Kde je hlava? Ptáme se zas a znovu. Máme děsivé sny, ve kterých potkáváme bestii, které všechno způsobila. Až ho chytíme, dostane krásnou celu a slušné zacházení. Pozůstalí jsou celému systému jedno. Často nad tím přemýšlím. Když lovím hnus a špínu.

Musím u toho poslouchat brutální death metal. Nic jiného nepomáhá, nic jiného mě nevytrhne z letargie. Dnes bývá zvykem pár krátkých vět a recenze opsaná z promo materiálů. Neumím to, raději se ztrácím v představách a popisuji to, co ve mě muzika probouzí. O HORDE CASKET, jejich krutosti a bestialitě jsem již dvakrát psal. Pamatuji si tuhle smečku hrající tradiční smrtící kov ušpiněný od krve a rád se k ní vracím.


Nové EP "Plague Supremacy" opět odsýpá v rytmu CANNIBAL CORPSE, DEEDS OF FLESH, FLESH CONSUMED, INHERIT DISEASE. Představuji si, jak čekám na patologii, až mi přivezou další zohavené tělo. Tolik smrti, tolik tlaku, tolik bolesti. Vše lze nalézt i v hudbě HORDE CASKET. Nejedná se o nic nového, podobných desek je mnoho, přesto můžu s klidem napsat, že mě baví víc než ostatní. Nevím čím to je, možná pocitem hnusu, syrovostí, ponurou atmosférou, nevím. Každopádně, potvrzuji, že to se mnou kapela opět umí. Je upřímná a opravdová. Zároveň se nepouští zbytečně do oblastí, kde si není jistá. Zůstává sebevědomá na opuštěných jatkách, hned vedle smradlavé kafilerie. Často si svět malujeme na růžovo, zavíráme oči před zlem, přitom kousek vedle nás ve stínu číhá další šílenec. Na EP "Plague Supremacy" se mi líbí vlastně vše. Zvuk, obal, nápady. Jasně, nic nového v márnici, ale to snad ani nikdo nečekal. Mám své jisté a říznutí nožem také bolí podobně. Až zase jednou potkáte milého, krásného a okouzlujícího muže, tak se ho zeptejte i na jeho stinné stránky. Možná budete překvapeni a tuhle desku lépe pochopíte. Je totiž o zvrácenosti, o hnusu a lidském odpadu. Krvavý brutální death metalový masakr!


sumarizace:

Při poslechu "Plague Supremacy" se opravdu cítím jako označený spalujícím cejchem. Lehce stylová podobnost s tvorbou třeba takových CANNIBAL CORPSE, DEEDS OF FLESH, FLESH CONSUMED, INHERIT DISEASE mě jen utvrzuje v tom, že v tomhle pekle jsem správně. Nové skladby mají neskutečný tlak, cílí přímo do terče. Jsem lovenou obětí, kusem masa, připraveným na porážku. Brutálních death metalových kapel je na každém rohu stovka, ale HORDE CASKET jsou jiní, zajímaví, mají neotřelé nápady a neskutečně temnou a morbidní náladu v jednotlivých motivech. Letošní počin lze s klidem zařadit mezi to nejlepší, co za poslední roky v tomto stylu vzniklo. Už jen zvuk zabíjí, obal zaujme a donutí k přemýšlení. Američané jsou jako vetřelci z jiné planety, kteří nás přilétli zničit a vyhladit. Připomínají smečku rozzuřených hladových šelem, která místo toho aby vás uštvala k smrti, tak vás rozerve na kusy svojí hudbou. Vynikající brutální death metal té nejvyšší kvality! Masakr!

Asphyx says:

During the listening to the album "Plague Supremacy" I really feel as to be marked by the burning iron. The slight similarity with the music of bands like for example CANNIBAL CORPSE, DEEDS OF FLESH, FLESH CONSUMED, INHERIT DISEASE affirms that I am correct in this hell. New tracks have an unbelievable pressure, they target straight to the dartboard. I am the victim of hunting, I am a piece of flesh, prepared for the slaughter. On the metal scene, there are hundreds of brutal death metal bands, but HORDE CASKET are different, interesting, they have innovative ideas and a really dark and morbid mood in the certain motifs. We can easily rank this record to the best records which were released in the last years in this style. Already the sound is killing, the cover art impresses and compels to deep thinking. The Americans are like invaders from another planet who have come to destroy and exterminate us. They remind of a crowd of enraged and hungry beasts that, instead of hunting you down to death, will tear you up into pieces by music. Outstanding brutal death metal of the highest quality! Massacre!


about HORDE CASKET on DEADLY STORM ZINE:
Recenze/review - HORDE CASKET - Xenopocalypse (2017)

Tracklist:
01. Cast Into A Hellish Realm Of Horror (Intro)
02. Plague Supremacy
03. Tyranny Of Blood
04. Raining Chunks
05. Drowning In The Depths Of Demented Illusion (Interlude)
06. Lake Of Withered Remains
07. Death Upon The Desolate Sands Of Demise (Outro)


Share this games :

TWITTER