DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 29. ledna 2024

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ABSQUE COR - Na zawsze cieniem​.​.​. (2023)

Recenze/review - ABSQUE COR - Na zawsze cieniem​.​.​. (2023)


ABSQUE COR - Na zawsze cieniem​.​.​.
CD 2023, Godz ov War Productions

for english please scroll down

Naposledy ho všichni viděli před několika měsíci. Vypadal spokojený a jako vždy se usmíval. Měl spoustu plánů, dařilo se mu dobře. Přesto jej našli, jak se houpá na větvi. S vyplazeným jazykem a bez dopisu na rozloučenou. Kolem se rozprostíral černý les a ve tmě byly vidět oči přízraků. Žhnoucí a krvelačné. Nebo to byl jenom přelud, iluze? Nevím, ale když jsme jej sundali a odřízli provaz, tak byl v jeho tváři neskutečný děs. Vypadalo to, že prožil něco šíleného a hrozného.

Black metal je hudební styl, u kterého hodně záleží na tom, jestli mu věřím. Musí ve mě probudit temné myšlenky, musím se soustředit na svůj vlastní vnitřní svět. ABSQUE COR je polská kapela o jednom členovi. Jmenuje se Vos a je podepsán pod všemi nástroji i vokálem. Jedná se již o druhé dlouhohrající album a je nutné rovnou napsat, že se je to muzika, která koluje i v mých žilách. Naléhavé, mrazivé, tajemné rouhání. 


Pochválit musím zvuk i obal (WS Artworks). Líbí se mi jak Vos přistupuje k hudbě jako takové. Pro mě je vždy hrozně důležité, jestli mě skladby popálí a ochladí zároveň. Musí mi srdce tepat ve stejném rytmu. U novinky "Na zawsze cieniem​.​.​." tomu tak je. Kolem mě se vznáší smutek a melancholie. Opravdu se mi nejvíce osvědčil poslech v lese, když padla tma. Pod nohama mi křupal čerstvý sníh a všechna mrtvá zvířata, co jsem potkal, měla už dávno místo očí prázdná místa. Základem je norský a švédský black metal staré školy, přidávány jsou potom velmi vkusně ambientní plochy. Tohle je hudba, která zní v zimních vánicích. Do obličeje vás šlehají poryvy větru a vy slyšíte nářek. To jsou nemrtví, navěky prokletí. Všichni ti, kteří ukončili svůj život vlastní rukou. Album doporučuji poslouchat v jednom kuse a nejlépe ve tmě a tichu. Zhasněte všechna světla a sedněte si. Přidávejte postupně hlasitost. Časem, pokud se do nahrávky dostanete, se před vámi začnou odehrávat pochmurné příběhy. Budete si na stěnu promítat černobílé filmy, které budou plné bolesti, rozdrásaných tváří i spalujícího, ledového ohně. Mozek se mi vařil ve vlastní šťávě a v kostech se mi usadil mráz. Až jednou zase půjdu do lesa a potkám někoho, kdo bude mít ve tváři odkaz démonů, pustím mu tuhle desku. Možná si potom svůj poslední čin rozmyslí. Je vlastně hrozně těžké hudbu ABSQUE COR popisovat. Myslím si, že slova jsou zbytečná. Lepší je opravdu poslouchat. Nihilistické, temné, chladné ozvěny z lesa sebevrahů! Tajemný black metal, který pohřbí vaši duši zaživa!


Asphyx says:

The last time everyone saw him was a few months ago. He seemed happy and smiled as always. He had a lot of plans, things were going well. Yet they found him swinging from a branch. with his tongue hanging out and no suicide note. The forest was black around him, and in the darkness the eyes of ghosts could be seen. Glowing and bloody. Or was it just a mirage, an illusion? I don't know, but when we took him down and cut the rope, there was a look of incredible terror on his face. It looked like he'd been through something crazy and horrible.

Black metal is a style of music that depends a lot on whether I believe in it. It has to awaken dark thoughts in me, I have to focus on my own inner world. ABSQUE COR is a Polish band with one member. His name is Vos and he is signed on all instruments and vocals. This is their second full-length album and it's necessary to write straight away that this is music that runs through my veins as well. Urgent, frosty, mysterious blasphemy.


I have to praise the sound and the cover (WS Artworks). I like the way Vos approaches music as such. For me, it's always terribly important if the songs burn me and cool me down at the same time. My heart must be beating in the same rhythm. With the new release "Na zawsze cieniem..." that's the case. I'm surrounded by sadness and melancholy. I really enjoyed listening to it in the woods when it was dark. The fresh snow crunched under my feet and all the dead animals I met had long since had empty spaces for eyes. The base is old school Norwegian and Swedish black metal, then very tastefully ambient areas are added. This is music that sounds in winter blizzards. Gusts of wind whip you in the face and you hear the wailing. These are the undead, forever cursed. All those who ended their lives by their own hand. I recommend listening to the album in one piece, preferably in the dark and in silence. Turn off all the lights and sit down. Increase the volume gradually. Eventually, if you get into the recording, grim stories will begin to unfold before you. You'll project black and white films on the wall, full of pain, torn faces and burning, icy fire. My brain boiled in its own juices and a chill settled in my bones. Someday, when I go into the woods again and meet someone with a legacy of demons in their face, I'm going to play this record for them. Maybe then he'll change his mind about his last act. It's actually really hard to describe ABSQUE COR's music. I think words are useless. It's better to really listen. Nihilistic, dark, cold echoes from the suicide forest! Mysterious black metal that will bury your soul alive!


tracklist:
01. Zapaść
02. Jeden Raz Za Dużo
03. Nawet Nie Próbuj
04. Dziękuję, Ze Jesteś
05.Piosenka O Niczym
06.Солнце Мёртвых (Der Golem cover)

Line-up:
Vos • Everything



Share this games :

TWITTER