DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 7. února 2024

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - MORBID SAINT - Swallowed By Hell (2024)

Recenze/review - MORBID SAINT - Swallowed By Hell (2024)


MORBID SAINT - Swallowed By Hell
CD 2024, High Roller Records

for english please scroll down

Skáču po zádech z pódia. Z mosh-pitu se ke mě natahují ruce. Jsem mimo. Určitě to znáte. Když hraje vaše oblíbená kapela, přepnete svůj mozek. Je mi šestnáct a jsem plný síly. Patří mi celý svět a nemůžu si vybrat, se kterou holkou vyrazím ven. Moje džínová vesta je sice roztrhaná a vlasy mám po zadek, ale tady, uprostřed koncertu, cítím obrovskou energii a tlak. Mám pocit, že se mi polámou všechny kosti v těle. Poslouchám "Spectrum of Death". Jsou to samozřejmě jen moje představy, protože o koncertě MORBID SAINT jsme tenkrát u nás jenom snili. 

Dodnes si pamatuji každý tón, každý riff. S dalším albem "Destruction System" to mám úplně stejně. Jen už jsem měl rodinu a moje tělo nebylo tak pevné jako dřív. Když jsem pařil ve svém pokoji, tak už mě nesměl nikdo vidět. Letos jsem už šedivý pes, ale o tom, abych si na tuhle smečku skočil po zádech do mosh-pitu, sním stále. Novinka "Swallowed By Hell" je třetím dlouhohrajícím zásekem a také thrash metalem, který mi stále koluje v žilách. Tohle není žádná, dnes tolik častá imitace, ale opravdový metal se vším, co k tomu patří. Ukazuju všem fuck you a zavírám se před světem. Mám pocit, že mě nové album spálí na popel. 


Novinka je ostrá jako břitva, naštvaná a narvaná vztekem. Přesně takhle to mám rád. Možná mám staré kosti a moje hlava je šedivá, ale podobné desky budu vždy poslouchat s chutí. Mají v sobě totiž něco syrového, opravdového, takové to chvění, pnutí, šílenství, chcete-li. MORBID SAINT jsou stále ve skvělé formě. Užívám si živočišný zvuk (Scott Elliott - mixing, mastering), obdivuji parádní stylový obal od Eda Repky. Tohle je hudba, kterou poslouchám celý svůj život. Jsem jí doslova nasáklý. Určitě to znáte. Když je člověk fanoušek nějaké kapely, tak na ní bývá přísný. S napětím očekává, co jeho oblíbenci nahrají a vydají. Poslední roky bývám u starých thrash metalových kapel spíše zklamaný. Čest výjimkám, jakou jsou MORBID SAINT. "Swallowed By Hell" je nahrávkou, který ale není určena pouze pro staré psy. Troufám si tvrdit, že osloví i všechny ostatní. Má v sobě totiž něco navíc, co jiní nemají. Možná je to velký kus srdce, možná talentu, odhodlání. Nevím, na to má slova nestačí. S čím jsem si ale absolutně jistý je, že k téhle desce se budu ještě hodně dlouho vracet. Má totiž v sobě vše potřebné, abych si vyčistil hlavu. Když dnes skočím z pódia po zádech, tak už mě asi nikdo chytat nebude. Asi bych spadl na zem a rozsekal si hlavu. Nevadí mi to, pro mě je hlavní, že mám zase co poslouchat. Zapínám znovu play a postupně se ocitám mimo tenhle svět. Užívám si jednotlivé motivy, předvádím svůj soukromý headbanging. Je to tam, řvu do tmy a klaním se až k zemi. Thrash metal par excellence! Divoká, šílená jízda přímo do pekla! Pozor! Album obsahuje velké množství třaskavých látek!


Asphyx says:

I'm jumping off the stage on my back. Hands are reaching out to me from the mosh pit. I'm out. I'm sure you know. When your favorite band plays, you switch your brain. I'm 16 years old and I'm full of energy. I own the world, and I can't choose which girl to go out with. My jean vest is ripped and my hair is down to my ass, but here, in the middle of a concert, I feel this huge energy and pressure. I feel like every bone in my body is gonna break. I'm listening to "Spectrum of Death". Of course, these are just my imagination, because we only dreamed of a MORBID SAINT concert back then. 

I still remember every note, every riff. With the next album "Destruction System" I feel the same way. I just had a family and my body wasn't as strong as before. When I was partying in my room, nobody was allowed to see me anymore. This year I'm a grey dog, but I still dream of jumping on this pack's back to mosh pit. The new track "Swallowed By Hell" is the third long-playing hit and also the thrash metal that still runs through my veins. This is not any imitation, so common nowadays, but real metal with everything that goes with it. I'm showing everyone fuck you and shutting myself off from the world. I feel like the new album is going to burn me to the ground.


The news is razor-sharp, angry and full of rage. That's just the way I like it. I may have old bones and my head is grey, but I will always listen to records like this with gusto. Because they have something raw, real, that kind of tingle, tension, madness, if you will. MORBID SAINT are still in great shape. I enjoy the animalistic sound (Scott Elliott - mixing, mastering), I admire the awesome stylish cover by Ed Repka. This is the music I've been listening to all my life. I am literally soaked in it. I'm sure you know it. When you're a fan of a band, you tend to be hard on them. He's anxious to see what his favorites are gonna record and release. I've been rather disappointed with old thrash metal bands lately. Honour the exceptions like MORBID SAINT. "Swallowed By Hell" is a record that is not just for old dogs. I dare say it will appeal to everyone else. It has something extra that others don't have. Maybe it's a big piece of heart, maybe it's talent, maybe it's determination. I don't know, my words are not enough. But what I am absolutely sure of is that I will be coming back to this record for a long time. Because it has everything I need to clear my head. If I jump off the stage tonight on my back, I don't think anyone will catch me again. I'd probably fall on the floor and cut my head open. I don't mind, the main thing for me is that I have something to listen to again. I turn the play back on and gradually find myself out of this world. I'm enjoying each motif, doing my own private headbanging. It's there, I'm screaming into the darkness and bowing all the way down. Thrash metal par excellence! A wild, crazy ride straight to hell! Look out! The album contains a lot of shattering substances!


TRACKLIST
01. Rise from the Ashes
02. Swallowed by Hell
03. Bloody Floors
04. Burn Pit
05. Fear Incarnate
06. Fuck Them All
07. Bleed Them Dry
08. Pine Tuxedo
09. Killer Instinct
10. Psychosis

LINE-UP
Pat Lind - Vocals
Jay Visser - Guitar
Jim Fergades - Guitar
Bob Zabel - Bass
DJ Bagemehl - Drums

Share this games :

TWITTER