DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 11. února 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SUBTERRAEN - Rotten Human Kingdom (2020)

Recenze/review - SUBTERRAEN - Rotten Human Kingdom (2020)


SUBTERRAEN - Rotten Human Kingdom
CD 2020, Transcending Obscurity Records

for english please scroll down

Sám uprostřed davu. Falešné úsměvy, zlé květy, které vidím u každého ve vnitřnostech. Většina lidí nejsou žádní srdcerváči, spíše se drží oblíbeného, peníze, sex, moc. Někdo má zase plnou pusu řečí, ale když dojde na lámání chleba, změní se s chutí v šelmu. Měl to někde v sobě, všechny tyhle věci ho bolely, drásaly, dokázaly ho rozhodit na několik dní. Nasával zlo všemi póry, byl jako hromosvod, jako tulák, co už viděl všechno.

Vzpomněl jsem si na něj, když jsem poslouchal prvotinu francouzských sludge doomařů SUBTERRAEN. Ti jdou také na dřeň. A to podobným způsobem jako zubař, který po několika hodinách vrtání narazí na kost. Mozkem vám projede bolest a otevřou se vám staré rány. Stejně jako u desky "Rotten Human Kingdom".


"Rotten Human Kingdom" je deskou, která odkazuje na smečky jako EREMIT, NEUROSIS, JUPITERIAN, LURK, CONAN, PRIMITIVE MAN, EYEHATEGOD. Jakoby se mi na prsty nalepila zahuštěná krev. Shnilá, smradlavá, studená a žhavá zároveň. SUBTERRAEN jsou svým způsobem hodně suroví, hrají bez příkras a kudrlinek. Skladby jsou, samozřejmě jak se sluší a patří, dlouhé, táhlé, mokvavé, vokalista bere zpěv odněkud z vnitřností. Pro doom sludge metal musíte mít nejen vlohy, ale také se musíte trošku vznášet v oblacích nebo ještě lépe - topit ve stoce plné smradlavé vody dole pod vaším městem. Kusy lidských těl, ano, nad námi je nemocnice. "Rotten Human Kingdom" je jako zlý sen, představa, která se vám stále dokola vrací. Osamoceni v davu, kráčíte dál. Vaše kroky jsou těžké, namáhavé. V srdci velký žal, niterné pocity jdou vyjádřit opravdu jenom hudbou. SUBTERRAEN se to myslím povedlo. Někdy na mě také padá splín. Tak proč jednou neříznout do živého? Album je tak spíše meditací, smuteční řečí za všechny ztracené dny, než jen obyčejným dílem. Zdařilá sludge doomová nahrávka s otiskem nicoty!


sumarizace:

"Rotten Human Kingdom" je bažinatou esencí temnoty. Na albu najdete všechny potřebné ingredience pro vyvolání všech zlých stínů. Tajemná, ošklivě mokvající, smutně jedovatá, taková je novinka SUBTERRAEN. Francouzská pocta záhrobí se vydařila. Některé nápady jsou možná až moc dlouhé, ale jako celek mi nahrávka připomíná starý, černobílý hororový film. Vznešeně smutné melodie, stěny z kytar, pavučiny, utkané ze zbytků světla. Tohle všechno zde nalezneme. Pokud byste chtěli překapat a následně ukovat kousky tmy, SUBTERRAEN vám budou zdatnými průvodci. Rád se touto deskou nechávám unášet do nekonečných bažin zapomnění. Pokud se rádi bojíte a milujete napětí, vydejte se s námi na dlouhý výlet do tajemných močálů věčnosti. Potkáme bělostné tváře utopenců, nemrtvé a pokud se to podaří, tak i samotné zlo. SUBTERRAEN nahráli album, které je vstupenkou do záhrobí. Sludgeová doom metalová ozvěna z toho nejhlubšího podzemí! Hodně hnisající nahrávka!



Asphyx says:

"Rotten Human Kingdom" is a swampy essence of darkness. On this album you can find all necessary ingredients for invoking of all evil shadows. Mysterious, badly weeping, sadly poisonous, such is the news of SUBTERRAEN. French tribute to the crypt is a success. Some ideas are perhaps too long, but as a whole reminds me the recording an old, black and white horror film. Noble sad melodies, guitars' walls, cobwebs woven from the rest of light. All of these can be found here. If you would like to filter and subsequently forged pieces of darkness, SUBTERRAEN will be good guides. I get carried away with this record into endless swamps of oblivion. If you like to be scared and you love suspense, come with us on a long trip to the mysterious swamps of eternity. You'll meet whitewashed faces of drowned, undead and maybe evil itself. SUBTERRAEN recorded an album, which is your ticket to Hades. Sludge doom metal echo of the deepest underground! Very festering record!


Line up -
Clem Helvete - Guitar and Vocals
Chris KKP - Guitar
Milvus - Drums

Artwork by Adam Burke (Lurk, Coexistence, Atræ Bilis)

Track listing -

1. Blood for the Blood Gods
2. For a Fistful of Silver
3. Oceans are Rising
4. Wrath of a Downtrodden Planet

Total playing time - 48:51

Official Video Stream
Official Bandcamp
Official Transcending Obscurity Site
Transcending Obscurity Facebook
Subterraen Facebook
Official Label YouTube Channel
Label US Store
Label Europe Store
Share this games :

TWITTER