DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 29. ledna 2021

Recenze/review - STILLBIRTH - Revive The Throne (2020)


STILLBIRTH - Revive The Throne
CD 2020, Unique Leader

for english please scroll down

Už začínají být podobné zprávy unavující. Jakoby lidem čím dál tím víc hrabalo. Upilovaná brokovnice fakt všechno nevyřeší. Já vím, frustrace, každý dnes musí být dokonalý, krásný jako upravené fotky na sociálních sítích, ale některým jedincům by slušelo taky jednou vyndat hlavu ze zadku. Vybít se při sportu, vyrazit ven a ne jen pořád řešit zbytečnosti. Hele, co třeba němečtí STILLBIRTH? Je mi absolutně jasný, co mi řeknete. Kombinace death metalu, grindu a deathcore nepatří zrovna k nejčastějším stylům, o kterých bych psal.

Taky neříkám, že si z loňské novinky sedám na zadek. To vůbec ne. Na mě jsou podobné věci příliš strojené, neosobní, postrádám živočišnost, ale chápu, že někdo to slyší jinak. Mám hlavu otevřenou a představa, že hudbu hrají spíš stroje než lidé, mi také není zase tolik vzdálená. Houpavý rytmus, rovný kšilty, nápisy, které nikdo nedokáže přečíst. Tlak, masakr, gore témata, ale i nadsázka. 


Je to extrém, nabušená nálož hnisavýho masa. Ve stylu KATALEPSY, INGESTED, používejte ve chvílích, kdy si budete opravdu potřebovat vyčistit hlavu. Totální masakr, který ale mnohé dokáže dle mého i odradit. Je to koneckonců jako se vším. Mnozí budou kapelu velebit a mluvit o skvělé nahrávce, jiný ji zase odsoudí během několika okamžiků. Osobně to mám tak, že vlastně proti podobné hudbě nic nemám, jen se asi nikdy nestane mojí srdcovou. Na mě je moc odlidštěná, možná i umělá, ale chápu, že se dnes takhle hraje. Nebudu se k desce pravděpodobně vracet, ale když budou STILLBIRTH hrát na nějakém festivalu, zajdu na ně rád. Už třeba jen kvůli tomu, abych se ujistil, jestli pánové všechen ten nakumulovaný tlak zahrají i naživo. Tady se hraje pro všechny brutální death metalisty, kteří rádi a s chutí jdou až za hranu. Deska je jako zpomalené momenty ve filmech, ve kterých padouch usekne oběti hlavu. Krev, všude je hrozně moc krve. Produkce je taková, jaká je - moderní. Abych to nějak shrnul - "Revive The Throne" si určitě užijí všichni ti, kteří mají rádi kombinaci deathu, grindu, deathcore. Víc myslím ani dodávat nemusím. Možná stačilo na začátku napsat, že to je masakr a měl bych také pravdu. Nechte si chutnat.



sumarizace:

Novinka německých STILLBIRTH je krutá, zlá a ošklivá. Morbidní melodie se střídají s ještě nechutnějšími motivy. Tohle je brutální grind death core metal v jeho klasické podobě. Syrový, masakrující. Z desky cítím obrovský tlak a energii. Možná se občas Němci nevyhnou určité monotónnosti, ale to tak nějak k tomuto stylu patří, jako k hrobníkovi lopata. Užívám si houpavé melodie, chrlím spolu se zpěvákem chorobné texty. Jsem u poslechu po lokty ponořen v krvi a spolu s STILLBIRTH provádím pořádně nechutnou pitvu. Pokud se potřebujete odreagovat od dnešního ošklivého světa, neznám nic lepšího, než si narvat do hlavy "Revive The Throne". Co na tom, že zde ožívají mrtvoly a pánům chirurgům všichni na operačním sále zemřou? Tak to má být a tak je tomu v brutálním grind death core metalu správně. Album vás smete jako tsunami. Berte a nebo nechte být! Skvělá řeznická práce!


Asphyx says:

The new album by German STILLBIRTH is cruel, bad and ugly. Morbid melodies are changed by more disgusting motives. This is a brutal grind death core metal in its classic form. Raw, cruel. I feel the huge pressure and energy from this album. There is some monotonous passages, however this is something typical for this style like a shovel for a grave digger. I enjoy their melodies and I have to sing the lyrics with the singer. During the listening of this album I´m lying in the blood and with the STILLBIRTH I´m doing a disgusting necroscopy. If you have to clean yourself from today´s ugly world I don´t know better way how to do it than listen to the "Revive The Throne". Who cares that death bodies are coming back to live and every person who is being operated by surgeon will die? This is how it´s supposed to be in the real brutal grind death core metal metal. This album is going to take you like a tsunami. Take it or leave it! Amazing butcher work!


tracklist:
1. Degraded to Mutilation
2. Revive the Throne
3. Degeneration
4. Mans Tormentor
5. Panem Et Circenses
6. Breed of Bestiality
7. Eating Flesh of the Objector
8. Revolt of the Weak
9. Echoes of the Trumpets
10. Unleash the Mutation
11. Dethrone the King

band:
Lukas Swiaczny - Vocals
Simon Stürmlinger - Guitar
Jens Strack - Guitar
Dominik König - Bass Guitar
Lukas Kaminski - Bass Guitar
Martin Grupe - Drums 

Share this games :

TWITTER