DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 9. února 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - NERVOSA - Perpetual Chaos (2021)

Recenze/review - NERVOSA - Perpetual Chaos (2021)


NERVOSA - Perpetual Chaos
CD 2021, Napalm Records

for english please scroll down

Brazilská NERVOSA má nejen u nás v Čechách velké množství fanoušků. Povedlo se jí prolomit ledy a dostat se svojí vlastní pílí do povědomí. V mnohých sice jejich desky způsobují značné množství nevole, protože to už není underground, protože jsou to holky, protože...znáte to. 

Osobně to mám v touhle smečkou všelijaké. Z desek mě příliš nebaví, ale naživo mě pokaždé rozsekaly. Líbila se mi síla a energie, která z holek doslova sálala. Neurvalý thrash metal zahraný od srdce. Podobných skupin je dnes na každém rohu desítky, všechny hrají hodně podobně, ale jen některé patří mezi vyvolené. NERVOSE to může být jedno, jim se povedlo získat dobrý label, vybudovat si postupně fanouškovskou základnu. Nemám nic proti. Odmysleme si ale to, že jsou to hezký holky, že mají dobrý promo, že jsou milý a vlastně nedělají vůbec nic špatně. Pojďme se podívat jenom na muziku.


Myslím si, že překopání sestavy kapele prospělo. Zůstala jenom Prika, nejvýraznější změna je znatelná samozřejmě na postu vokalistky. Řekněme to takhle, připadá mi, že NERVOSA přitvrdila, což kvituji s povděkem. Zamrzí ale příliš dlouhá stopáž desky. Produkce by také mohla být ostřejší. Riffy se na můj vkus až moc často opakují, chybí mi víc záchytných momentů. "Perpetual Chaos" je vlastně hodně syrovým, surovým albem, kterému skoro nic nechybí. Tak proč se mi slévají skladby v jeden nečitelný celek? Poslouchám nahrávku už nějaký čas a pořád mám takový divný pocit, nejsem chycený. Stále dokola si říkám, proč? Nevím, asi to bude hudba opravdu hlavně naživo, mezi dav fanoušků. Stylově je to samozřejmě muzika odkazující na starý thrash metalový páky. Vlastně nic moc zajímavého, ale to bych neviděl jako problém. Takhle hraje dnes opravdu velká spousta kapel. U NERVOSY máte aspoň jistotu, že to myslí upřímně a věří tomu, co hrají. "Perpetual Chaos" je tak trošku nemastné, neslané, nekořeněné album. Ale asi to tak má být. Je to thrash metal pro davy, pro velké festivaly. Mě jsou vlastně holky hrozně sympatický, dalo by se napsat, že si na ně zajdu vždy rád, ale když já mám rád thrash metal trošku v jiném provedení. Takže vlastně jako vždycky. Stejně, jako před změnou sestavy. Starých dobrých 60 %. Neurazí, nenadchne. Ale řemeslo je to slušný, to zase jo.


sumarizace:

"Perpetual Chaos" je dalším obyčejným albem v řadě. Chybí mi větší drive, síla, postrádám energii. NERVOSA se nedá upřít snaha, mají dobrý zvuk, produkci i obal. Jen těch nápadů je příliš málo. Snažil jsem se do nahrávky dostat dlouhou dobu, ale bohužel se mi to nepovedlo. Můj verdikt je tak jasný. Obyčejný průměrný thrash, který vůbec nepálí. Hodnotil bych tam maximálně šedesáti procenty.


Asphyx says:

"Perpetual Chaos" is the next ordinary album in a row. I miss bigger drive, power, energy. I can't deny NERVOSA the effort, they have good sound, production and cover. But there're only a few ideas. I've tried to get to the recording for a long time, but unfortunately It failed. My verdict is clear. Classic average thrash that doesn't burn at all. I would evaluate maximum of sixty percent.



about NERVOSA on DEADLY STORM ZINE:

Interview - NERVOSA - The inspiration comes from what we live in our daily life.




Tracklist:
01. Venomous (03:46)
02. Guided by Evil (03:30)
03. People of the Abyss (03:27)
04. Perpetual Chaos (03:39)
05. Until the Very End (feat. Guilherme Miranda) (03:18)
06. Genocidal Command (feat. Schmier) (02:56)
07. Kings of Domination (03:41)
08. Time to Fight (02:32)
09. Godless Prisoner (03:19)
10. Blood Eagle (03:41)
11. Rebel Soul (feat. Erik Ak) (03:17)
12. Pursued by Judgement (03:27)
13. Under Ruins (03:57)



Share this games :

TWITTER