DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 6. května 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - REFORE - Built To Nothing (2021)

Recenze/review - REFORE - Built To Nothing (2021)


REFORE - Built To Nothing
CD 2021, Support Underground

Poslední dobou často slychávám o tom, že bychom měli podporovat všechno lokální. Místní restaurace, potraviny i hudbu. Něco na tom bude. Protože když zajdete na koncert do klubu ve vašem městě a uvidíte tam hrát kapelu, kterou znáte, získáte si k ní vztah. Problém ale nastává ve chvíli, kdy ji porovnáte s celým světem. To si pak říkáte, proč bych měl poslouchat kopie, když můžu jít a pustit si originál.

REFORE je kapela složená z mladých kluků, kteří se zhlédli ve starém thrash metalu. Znáte to, retro džísky, retro vlasy, retro hudba. Má to něco do sebe, nepopírám, jen si říkám, jestli těch smeček, hrajících postaru, není kolem už příliš. Je to samozřejmě jen jeden úhel pohledu, odsoudit podobné skupiny lze v jedné větě. Opět to dělat nebudu. To bychom pak nemohli poslouchat vůbec nic.


Podporuj svoji lokální scénu. Vstupenka na EXODUS, SLAYER, SODOM, METALLICU stojí nekřesťanské peníze. REFORE hrají hodně podobně (jen nevymýšlejí nic nového) a takhle v pátek večer k pivu a tanci, předloží taky kus dobře odvedené práce. Ono tedy narovinu, někdy si zajdete na starý pardály a pak je vám líto peněz, protože působí unaveně. REFORE si zachovávají mladickou drzost, nadšení a energii, které k thrashi bezpodmínečně patří. Od minulé desky se zlepšili vlastně ve všem. Ve zvuku, v melodiích i vokálech. Pořád mi sice chybí taková ta špinavost, neurvalost, které otcové zakladatelé kdysi měli, ale třeba příště. Když si to vezmu kolem a kolem, tak je "Built To Nothing" vlastně sympatickým, dobře zahraným albem. Nic převratného, nic objevného, ale songy se dobře poslouchají, všechno plyne tak nějak elegantně, je slyšet, že kluci pevně věří tomu, co hrají. Úplně se vidím, jak si dám pivko v malém klubu. Kolem se točí mosh-pit, občas někdo skočí z pódia. Thrasheři, které už nebaví pořád dokola poslouchat to samé, budou nadšeni, že si mohou pustit taky nějakou českou lokální kapelu, která je solidní. A ostatním to bude jedno. Příjemní thrashové osvěžení!



tracklist:
01. Trapped
02. Lifeless
03. Nobody Can Save Me
04. Your Price
05. Reason To Exist
06. Something To Say
07. In The Name Of The Law
08. Where Is Your Heaven
09. Built To Nothing
10. Without Control
11. Reflection Of Society




about REFORE on DEADLY STORM ZINE:
Recenze/review - REFORE - Social Failure (2020)

All Music And Lyrics By Refore

Recorded At GM Studio, September 2020
Produced By Martin Roženek

Artwork By Vojtěch Krupka
Designed By Lukáš Prskavec
Photo By Kryštof Fišer

REFORE:
Frantisek Tkadlec – lead guitar, vocals
Dominik Suchma – drums
Matej Fiser – guitar
Karel Chromacek - bass



Share this games :

TWITTER