DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 12. února 2022

Recenze/review - ABRASIVE - Edge of Darkness (2022)


ABRASIVE - Edge of Darkness
CD 2022, Rebirth the Metal Productions

for english please scroll down

Stejně se pokaždé ohlédnu. Každé ráno, když jdu kolem krásného stromu. V jeho korunách sídlí zpěvní ptáci a jaro je na dohled. Všechno kvete, ve vzduchu je cítit probuzení. Přesto mám stále divný pocit. Něco, co ve mě hlodá. Zlá vzpomínka na postavu, oběšenou, s vyplazeným jazykem, s vypoulenými bulvami. Posmrtné křeče dávno dozněly a já se nemohl hnout z místa. Scéna jak vystřižená z dobrého brutálního death metalu, co říkáte?

Ano, je to tak, poslouchám novou desku německých starověrců ABRASIVE. Temnota a tlak, řezné rány, které vnímáte i po mnoha letech. Oběšenec, který se zase kývá do rytmu. Opět v tradičním, klasickém stylu. S neutuchající vírou v pravou bolest. Nechte si chutnat!


ABRASIVE se stále pohybují mezi mantinely, které kdysi nastavily kapely jako SINISTER, DEICIDE, SUFFOCATION, SEVERE TORTURE, PUNGENT STENCH, CANNIBAL CORPSE. Neobjevují nic nového, drží se svého kopyta a dělají to moc dobře. Pro mě je stejně nakonec nejdůležitější, aby mě deska bavila poslouchat. V dnešní době toho stejně již příliš nového nevymyslíte. Němci se zaplať Satan vyhnuli velmi častému prohřešku v tomto stylu - nejsou stereotypní a monotónní, což se zase tak často podobným smečkám nestává. Všemu dodává na uvěřitelnosti masivní a hutný zvuk, nápady jsou ohlodané sice až na kost, ale jsou úderné, mokvající a mají v sobě potřebný záhrobní efekt. Možná jste také někdy odváželi oběšeného na pitevnu. Mluvili s ním a ptali se ho proč? Když jste pak rozřízli jeho tělo do písmene T, asi jste tušili, proč si vzal život. Vnitřnosti rozežrané a zkroucené v křeči. Mé pocity z poslechu "Edge of Darkness" jsou velmi podobné. Stejně se pokaždé ohlédnu. Něco ve mě hlodá. Zlá vzpomínka na postavu, oběšenou, s vyplazeným jazykem, s vypoulenými bulvami. Posmrtné křeče dávno dozněly a já se nemohl hnout z místa. Teď už vím, teď jsem si jistý. Je to tahle deska, kterou rád a často poslouchám. Při práci, při cestách nebo jen tak doma, když potřebuji nahlédnout na onen svět. Brutální death metal nasáklý zkaženou krví!


sumarizace:

Riffy jsou ostré a bolestivé, bicí tlačí stejným způsobem. Letošní nahrávka je zároveň temnější a zase o nějaký řád propracovanější. Jen mi trvalo delší dobu se do ní dostat.

"Edge of Darkness" je kouskem death metalového zla ve stylu SINISTER, DEICIDE, SUFFOCATION, SEVERE TORTURE, PUNGENT STENCH, CANNIBAL CORPSE. Je hodně neurvalou, šílenou deskou, která je zároveň velmi propracovaná, s vynikajícím zvukem i obalem. Osobně se mi asi nejvíc líbí všude přítomná temnota a takový ten hnilobný odér, který se asi nedá ani naučit. V kapele musí fungovat vzájemná chemie, smečka musí lovit a zabíjet spolu. Z ABRASIVE doslova dýchá radost z hraní jako takového. Když si pak přidáte ještě vynikající řemeslnou zručnost, není co řešit. Je sice pravda, že oproti minulé nahrávce jsem byl zpočátku lehce zmatený, ale to bych přisuzoval větší složitosti skladeb. "Edge of Darkness" je pro mě vynikajícím albem. Už jste někdy měli zaseknutý sekáček na maso do hlavy? Že ne? Tak máte možnost. Brutální death metal nasáklý zkaženou krví!


Asphyx says:

Riffs are sharp and painful, drums push the same way. This year's recording is also darker, and again a more sophisticated order. It only took me a long time to get into it.

"Edge of Darkness" is a bit of death metal evil in the style of SINISTER, DEICIDE, SUFFOCATION, SEVERE TORTURE, PUNGENT STENCH, CANNIBAL CORPSE. It's a very futile, crazy album that is also very sophisticated, with great sound and cover. Personally, I most like the ubiquitous darkness and such a rotten odor that cannot even be learned. The band must have a mutual chemistry, the band must hunt and kill together. From ABRASIVE literally breathes the joy of playing as such. When you add an excellent craftsmanship, there is nothing to be done. "Edge of Darkness" is an excellent album for me. Have you ever had a cutter in your head? Not? So you have a chance. Brutal death metal soaked in rotten blood!


Recenze/review - ABRASIVE - Book of Sin (2017):
https://www.deadlystormzine.com/2017/02/recenzereview-abrasive-book-of-sin-2017.html


Tracklist:
1. Puppet Face
2. Reborn
3. Chamber of Secrets
4. Mass of Human Flesh
5. Bleed for Us
6. Innocence
7. Pull the Strings
8. Bizzare
9. Uncontrolled
10. Emptiness

Line-up:
Alex Ringwald: Bass, Vocals
Alexander Mäckle: Drums
Ralf Köhler: Vocals, Guitars

Share this games :

TWITTER