DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 21. října 2023

Recenze/review - ECOCIDE - Metamorphosis (2023)


ECOCIDE - Metamorphosis
CD 2023, Memento Mori

for english please scroll down

Když jsem vstoupil dovnitř, vše bylo od krve. Šmouhy po zdech, na podlaze, na všem. Prošli jsme celý dům a nenašli žádná těla. Sledovali jsme stopu a dostali se hluboko do lesa. Ve staré jeskyni jsme nalezli kosti, vyskládané do podivných obrazců. Ze všech koutů byl cítit pach smrti. Omráčeni hnusem a zlem jsme stáli a čekali, co se bude dít dál. Přemýšleli jsme o bestiích, o šílených vrazích, o démonech. Potom zazněl první riff. Prořízl vzduch jako ostrá čepel skalpelu.

ECOCIDE! Holandská death thrash metalová smečka, která vydává po deseti letech své druhé dlouhohrající album. Pokud máte rádi klasické, tradiční postupy, hororové příběhy a zápach rozkládajícího se masa, tak neváhejte ani chvilku. Tohle je poctivá jízda přímo do pekla. Oltář je připraven a nože nabroušeny. Stejně jako tahle deska. 


Máte rádi starou death metalovou školu? Líbí se vám kapely jako OBITUARY, MASSACRE, DEATH, ENTOMBED, GRAVE, UNLEASHED, BOLT THROWER, PESTILENCE? Uctíváte dodnes SLAYER? Potom vám mohu ECOCIDE jenom doporučit. Holandským maniakům se totiž povedlo do skladeb vložit velmi pochmurnou, chladnou i zničující atmosféru. Opravdu mám pocit, že se procházím v záhrobí a rozmlouvám s obětmi násilných činů. Kolem mě se procházejí oběšenci, utopení, mrtvoly bez tváře, zohavení. Pokud je nějaká hudba dobrá, probudí ve mě emoce, dokáže ve mě zapálit fantazii. "Metamorphosis" je přesně tím druhem hudby, která se kolem vás nejdřív plazí jako jedovatý had. Uhrane vás, abyste potom zemřeli v šílených křečích po požití prudkého jedu. ECOCIDE sice nevymýšlejí nic nového, ani převratného, ale novinka není jen obyčejným, dobře zahraným řemeslem. Songy v sobě mají něco navíc, jakousi patinu, hnilobu, temnotu, které mám u smrtícího kovu tolik rád. Znáte to, mám to asi jako každý fanoušek. Zavřu se do pokoje, sednu si k přehrávači a čekám, co se mnou nahrávka udělá. Některé kolem mě proplují a nezanechají ve mě vůbec nic a některé, jako je "Metamorphosis", se mi zadřou hluboko do mozku. Pro mě je vždy hodně důležité, jestli se chci k deskám vracet. Tohle album jsem si dával do hlavy pod tlakem hodně dlouhou dobu. Má v sobě velkou porci energie, tlaku, špíny a poctivého rouhání. Nezbývá mi tak nic jiného, než vám novinku doporučit. Old school death thrash metal, u kterého vykrvácíte! Mokvající kus shnilého masa!


Asphyx says:

When I walked in, there was blood all over the place. Smudges on the walls, on the floor, on everything. We went through the whole house and found no bodies. We followed the trail and got deep into the woods. In an old cave, we found bones arranged in strange patterns. There was the smell of death in every corner. Stunned by disgust and evil, we stood and waited to see what would happen next. We thought of beasts, of mad killers, of demons. Then the first riff sounded. It cut through the air like the sharp blade of a scalpel.

ECOCIDE! Dutch death thrash metal outfit, releasing their second full-length album in ten years. If you like classic, traditional methods, horror stories and the smell of decomposing flesh, don't hesitate a moment. This is an honest ride straight to hell. The altar is set and the knives are sharpened. Just like this record.


Do you like old school death metal? Do you like bands like OBITUARY, MASSACRE, DEATH, ENTOMBED, GRAVE, UNLEASHED, BOLT THROWER, PESTILENCE? Do you still worship SLAYER? Then I can only recommend ECOCIDE to you. The Dutch maniacs managed to put a very gloomy, cold and devastating atmosphere into their songs. I really feel like I'm walking in the afterlife and talking to victims of violent acts. The hanged, the drowned, the faceless corpses, the mutilated are walking around me. If a piece of music is good, it stirs my emotions, it can fire my imagination. "Metamorphosis" is exactly the kind of music that crawls around you like a poisonous snake at first. It's a snake that makes you die in mad convulsions after swallowing a violent poison. ECOCIDE may not invent anything new or groundbreaking, but the novelty is not just an ordinary, well-played craft. The songs have something extra, a kind of patina, rottenness, darkness that I like so much in death metal. You know, I guess I have it like any fan. I'll lock myself in my room, sit down with the player and wait to see what the record does to me. Some float past me and leave me with nothing, and some, like "Metamorphosis", sink deep into my brain. It's always very important to me if I want to go back to records. I put this album in my head under pressure for a long time. It has a lot of energy, pressure, dirt and honest blasphemy. So I have no choice but to recommend the new album to you. Old school death thrash metal that will make you bleed! A wetting piece of rotten meat!



Tracklist:
01. Prologue 
02. Metamorphosis 
03. Terminus 
04. Corrupted Reality 
05. On The Shores Of Madness 
06. Vortex Singularity 
07. Transcendence Of The Mind 
08. The Flayed 
09. Among The Tombs

band:
Sten Govers - Guitar & Vocals
Dennis Bikker - Guitar & Backing Vocals
Rick Stikkelorum - Bass
Bas Gijzen - Drums
Artwork by Costin Chioreaunu
Recorded, Mixed & Mastered by Ecocide


Share this games :

TWITTER