DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 28. února 2024

Home » , , , , , , » Recenze/review - CHAINSWORD - Born Triumphant (2024)

Recenze/review - CHAINSWORD - Born Triumphant (2024)


CHAINSWORD - Born Triumphant
CD 2024, Godz ov War Productions

for english please scroll down

V ulicích jsou další mrtvá těla. Nemáme je kde pohřbít a tak je spalujeme. Černé plameny olizují další a další mrtvoly. Někdy zaslechneme nářek. Možná ještě trošku žijí. Objevily se první případy kanibalismu. Už je to nějakou dobu, co nás napadl nepřítel. Útočí každý den. Snaží se dobýt naše město. Jenže my jsme silní. Hladoví, unavení smrtí, ale stále silní. Nic jiného nám nezbývá. Tyhle domy jsou postaveny na kostech našich otců. Nakonec vyhrajeme nebo zemřeme. A pomůže nám k tomu i válečný death metal, který hrají vynikající představitelé tohoto stylu z Polska. 

CHAINSWORD mají dar zabíjet hudbou. A dělají to velmi elegantně a zkušeně. Hezky reálně, postaru, jak to mám nejraději. Jedná se o druhé dlouhohrající album kapely, které je volným pokračováním předchozího vynikající záseku "Blightmarch" (recenze a rozhovor jsou odkazovány dole pod článkem). Každý riff je jako prásknutí z děla, každý úder bicích bombovým útokem. 


Pánové se inspirovali šílenstvím a utrpením válek a také dystopickým vesmírem hry Warhammer 40k. Po jejich skladbách zůstává jenom spoušť. Některé songy připomínají nikdy nekončící pochod na smrt, jiné kobercové bombardování. Určitě jste někdy v posledních letech viděli obrázky měst, která kdysi byla plná života a krásy v porovnání s tím, co s nimi udělaly výbuchy. Vždycky si na tohle album vzpomenu. Pro mě je vždy velmi důležité, jaký mám z hudby dojem, jestli se mi dostane do hlavy a zda se k ní rád vracím. CHAINSWORD se povedlo mě zcela zničit. Byl jsem chvílemi opravdu vojákem, obsazujícím další ulici, byl jsem obráncem, toulajícím se mrtvolnými ulicemi. Fanoušci třeba takových DEATH KOMMANDER, SHRAPNEL STORM, DECAYING, JUST BEFORE DAWN, SCALPTURE, MEMORIAM budou určitě nadšení jako já. Ze skladeb odkapává zkažená krev, jako z bodáku na tvé zbrani. Několikrát se ukryjete před střelbou, ale nakonec vás stejně dostanou. Do kostí se vám vkrade strach a nekonečný chlad. Nic už nebude takové jako dřív. Po generace se v lidech usadí nenávist za křivdy, za bolest. Je to tak, nová deska se povedla na výbornou. Pokud vás zajímá téma válek a máte rádi poctivé řemeslo s přidanou hodnotou navíc, tak neváhejte ani chvilku. Jedná se o hodně povedenou záležitost. V ulicích jsou další mrtvá těla. Nemáme je kde pohřbít a tak je spalujeme. Černé plameny olizují další a další mrtvoly. Snaží se dobýt naše město. Jenže my jsme silní. Hladoví, unavení smrtí, ale stále silní. Nic jiného nám nezbývá. Tyhle domy jsou postaveny na kostech našich otců. Válečný, dystopický death metalový tank, který rozdrtí vše živé i neživé! Po téhle nahrávce zůstává jenom spálená země!


Asphyx says:

There are more dead bodies in the streets. We have no place to bury them, so we burn them. Black flames lick up more and more corpses. Sometimes we hear a cry. Maybe they're still alive a little bit. The first cases of cannibalism have appeared. It's been a while since the enemy attacked us. They attack every day. He's trying to take over our town. But we are strong. Hungry, tired of dying, but still strong. We have no choice. These houses are built on the bones of our fathers. In the end, we win or we die. And the war death metal, played by the excellent representatives of this style from Poland, will help us to do it. 

CHAINSWORD have the gift of killing with music. And they do it very elegantly and skilfully. Realistic, old-fashioned, as I like it best. This is the band's second full-length album, a loose continuation of the previous excellent hit "Blightmarch" (review and interview linked at the bottom of the article). Every riff is like a cannon blast, every drum hit a bombshell.


The gentlemen were inspired by the madness and suffering of wars and the dystopian universe of Warhammer 40k. All that is left of their songs is havoc. Some songs are reminiscent of a never-ending death march, others of carpet bombing. I'm sure you've seen pictures of cities in recent years that were once full of life and beauty compared to what the explosions have done to them. I always think of this album. For me, it's always very important how I feel about the music, whether it gets into my head and whether I like coming back to it. CHAINSWORD managed to completely destroy me. At times I was really a soldier, occupying another street, I was a defender, wandering the dead streets. Fans of the likes of DEATH KOMMANDER, SHRAPNEL STORM, DECAYING, JUST BEFORE DAWN, SCALPTURE, MEMORIAM will surely be as excited as I am. The songs drip with bad blood, like the bayonet on your gun. You take cover from gunfire a few times, but they still get you in the end. Fear creeps into your bones and an endless cold. Nothing will ever be the same again. For generations, hatred for the wrongs, for the pain. It's true, the new record is excellent. If you are interested in the subject of wars and like honest craft with added value, don't hesitate a moment. This is a very fine affair. There are more dead bodies in the streets. We have no place to bury them, so we burn them. Black flames lick up more and more corpses. They're trying to conquer our city. But we are strong. Hungry, tired of death, but still strong. We have no choice. These houses are built on the bones of our fathers. A warlike, dystopian death metal tank that will crush all living and non-living things! All that's left after this record is scorched earth!



about CHAINSWORD on DEADLY STORM ZINE:




Tracklist:
01. Nekrodermis 
02. Sinistramanus Tenebrae 
03. Wrapped In Barbed Wire And Yellow Fog 
04. Abominable Intelligence 
05. Grand Funeral Pyre 
06. Ov Flesh And Steel 
07. Trident, Rise! 
08. Death To The Enemies Ov Man 
09. Mankind's Last War 
10. L-G P

Line-up:
Herr Brummbär – Vocals
Sarin Spreizer – Guitar
Herr Hoffman - Guitar
Wutender Ente - Bass
Herr Feldgrau – Drums, Vocals



Share this games :

TWITTER