DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 22. září 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - NAPALM DEATH - Throes of Joy in the Jaws of Defeatism (2020)

Recenze/review - NAPALM DEATH - Throes of Joy in the Jaws of Defeatism (2020)


NAPALM DEATH - Throes of Joy in the Jaws of Defeatism
CD 2020, Century Media Records

for english please scroll down

Můj vztah s NAPALM DEATH je takový zvláštní. Některá jejich alba miluji a nedám na ně dopustit, jiná mi příliš nevoní. Všechno se ale samozřejmě ztratí naživo, kdy jsou tihle matadoři pořád vynikající. Někdy mě zkrátka zničí, jindy zase proběhnou okolo, aniž bych si jich všiml. Letos mě ale jejich novinka "Throes of Joy in the Jaws of Defeatism" hodně baví. Jsou v ní totiž namíchány přesně ty ingredience, které mám u nich rád - neurvalost, špína, taková ta odlidštěnost a letos navíc asi tuna temnoty.

Album mě vcuclo do sebe, rozmělnilo na malé kousky, rozemlelo a vyplivlo jako kus hadru. fanoušci starých grindových časů budou možná trošku zklamáni, ale mě se tenhle vývoj a směr líbí. Člověk si při poslechu uvědomí, že dokážeme být pěkně hnusnej druh. 


Je až obdivuhodné, jak si dokáží britské grind deathové legendy držet i po letech vysokou laťku kvality. Typické vypalovačky, zničující bicí, pořád jsou a umí být neskutečně extrémní. Letos mi připadá, že se v některých momentech jsou načichlí až black (možná i industriálními) metalovými náladami. Originální rukopis, žánrová pestrost, přesto kompaktní, album vznikalo dlouhých pět let, ale vyplatilo se čekat. Skladby mají pověstný drive, jsou jako smršť. Přiznám se, že poslední alba se mi už příliš nelíbila, většinou jen prolétla kolem mě, ale letos je to jiné. Představte si lidská jatka, kde se nebožákům provádí to samé, co zvířatům. Smrt v přímém přenosu. Obrovský tlak a energie. NAPALM DEATH jsou zpět, aby vás totálně zničili. Daří se jim to na výbornou. Navíc odvedl Russ Russell opět skvělou práci. Deska je svým způsobem šokující, ihned si ji všimnete (včetně obalu od Frode Syltheho). Je to přesně ten druh nářezu, po kterém budete mít mozek očištěný od zbytečností. Zamyslíte se a přidáte hlasitost. Musím říct, že se pánové s novinkou "Throes of Joy in the Jaws of Defeatism" přesně trefili do mého vkusu. Má drive, má grády. Je temná a špinavá. Jako život na periferii. Totální masakr!


sumarizace:

NAPALM DEATH letos nahráli album, které je doslova narvané šíleností. Ostré riffy, morbidní vokál a zběsilé tempo. Pro očistu vašeho mozku jako stvořené! Hudba zde připomíná svět po apokalypse. Zbylo nás jen pár věrných. Zbytek zemřel v nekonečných křečích. Brutalita, grindové pasáže a absolutní chaos. To jsou NAPALM DEATH. CD bych doporučil všem, kdo se chtějí pořádně rozsekat. Novinka je jako rána pěstí přímo do obličeje. Porazí vás a rozdrtí! Velmi dobře! Totální temný masakr!


Asphyx says:

NAPALM DEATH recorded an album full of madness this year. Sharp riffs, morbid vocals and furious pace. It is made for cleaning of your brain! The music here is like the world after the apocalypse. It has left only a few devoted. The rest died in endless cramps. Brutality, grind passages and absolute chaos. These are NAPALM DEATH. I would recommend this CD to everyone who wants to be cut up well. The news is like a punch in the face. It will defeat and crush you! Absolut dark massacre!

Tracklist:
01. Fuck the Factoid (02:27)
02. Backlash Just Because (02:56)
03. That Curse of Being in Thrall (03:36)
04. Contagion (04:05)
05. Joie De Ne Pas Vivre (02:28)
06. Invigorating Clutch (04:05)
07. Zero Gravitas Chamber (04:03)
08. Fluxing of the Muscle (04:33)
09. Amoral (03:05)
10. Throes of Joy in the Jaws of Defeatism (02:55)
11. Acting in Gouged Faith (03:37)
12. Feral Carve-up (Bonus track) (02:49)
13. A Bellyful of Salt and Spleen (04:36)
14. White Kross (Bonus track) (04:06)
15. Blissful Myth (Bonus track) (01:52)

band:
Mark "Barney" Greenway - Vocals
Shane Embury - Bass
Mitch Harris - Guitar / Vocals
Danny Herrera - Drums

Share this games :

TWITTER