DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 11. dubna 2024

Home » , , , , , » Recenze/review - BENIGHTED - Ekbom (2024)

Recenze/review - BENIGHTED - Ekbom (2024)


BENIGHTED - Ekbom
CD 2024, Season of Mist

for english please scroll down

Vždycky ses rád díval. Na spící dívky v cizích domech. Nevěděly o tobě. Měl si je ve své moci. Začalo to už kdysi dávno. Tvoje matka nepatřila k nejhodnějším. Trápila tě a nenechala nikdy vyspat. Zvykl sis. Začal si žít v noci. Stával si ve stínu a sledovat spokojené životy ostatních. Kdyby jen věděli. Vždycky sis vzal něco na památku. Do své sbírky. A zůstávala po tobě pokaždé dlouhá krvavá stopa. 

Francouzští maniaci BENIGHTED jsou zpět, aby nás opět vzali na děsivý výlet do temných zákoutí lidské mysli. Pánové znovu přinášejí pořádnou porci na kost ohlodaných melodií, šílených zážitků a hudby, která každému fanouškovi extrémní muziky pronikne hluboko do mozku. Už nikdy nebudete takoví jako dřív. Během poslechu nové desky začnete hnít zaživa!


Jak asi víte, tak francouzským brutal death grind core šílencům se věnujeme u nás na stránkách dlouhodobě. Vždy se mi líbilo, jakým způsobem postupně posouvají hranice agresivity v hudbě. Viděl jsem je i několikrát na živém vystoupení a fascinovala mě neskutečná změna, jakou pánové pokaždé procházeli. Mezi lidmi vstřícní, pohodoví a milí kluci, na pódiu divoká zvířata. BENIGHTED mají dar ve vás probudit ty nejhorší démony. Vytáhnout na povrch děsivá svědectví a morbidní představy, kterých je schopen člověk. Letos se opět pohybují mezi totálně zničujícími nářezy, u kterých si budete chtít vystřelit mozek z hlavy a chladnými, temnými a krvavými pasážemi, které vás ale budou děsit úplně stejně. Jestliže jsou některé kapely přirovnávány k hororům, ve kterých stříká krev všude kolem, francouzští patologové lidských myslí na to jdou přeci jenom trošku jinak. Dostávají se pod povrch, do podvědomí. Za pomocí ostrých riffů, masakrujících bicích i jako vždy skvělého a charakteristického vokálu Juliena Truchana. Při poslechu "Ekbom" budete mít opravdu syndrom neklidných nohou. Je prostým faktem, že se mi nové album opět dostalo nejen do hlavy, když jsem vzhůru, ale i do snů. Budil jsem se uprostřed noci, jakoby někdo stál v mém pokoji a sledoval mě. Užíval jsem si surový zvuk, jednotlivé výpady, panické ataky, všechnu špínu, která zase vyplavala na povrch. Dost často jsem si také vzpomněl na jeden černobílý dokument, ve kterém patologové otevřeli mozek pacienta. Měl uvnitř parazity, hladové červy, kteří se kroutily v podivných rytmech. Nebožák ještě žil. Tak přesně takhle se cítím, když poslouchám tuhle desku. BENIGHTED mají svůj nezaměnitelný styl, který nadále zdokonalují. Výborná nahrávka! Brutální, grindová noční můra, při které vyplavou na povrch ty nejzvrácenější myšlenky! Znepokojivý, neklidný pád do propasti lidské mysli! 


Asphyx says:

You always liked to watch. Sleeping girls in other people's houses. They didn't know about you. You had them in your power. It started a long time ago. Your mother wasn't one of the nicest. She tormented you and never let you sleep. You got used to it. You started living at night. You used to stand in the shadows and watch other people's happy lives. If they only knew. You always took something to remember them by. For your collection. And you always left a long trail of blood.

French maniacs BENIGHTED are back to take us once again on a terrifying trip into the dark corners of the human mind. Once again the gentlemen bring a hefty helping of bone-chilling melodies, insane experiences and music that will penetrate deep into the brain of any extreme music fan. You'll never be the same again. You'll start rotting alive while listening to the new album!


As you probably know, we have been covering French brutal death grind core madmen for a long time. I've always liked the way they gradually push the boundaries of aggression in music. I've seen them live a few times as well, and I was fascinated by the incredible change the gentlemen went through each time. Friendly, easy-going and nice guys amongst the people, wild animals on stage. BENIGHTED have the gift to bring out the worst demons in you. To bring to the surface the horrifying testimonies and morbid imaginings that man is capable of. This year, they again move between totally devastating blasts that will make you want to blow your brains out and cold, dark and bloody passages that will scare you just the same. If some bands are likened to horror movies with blood spraying everywhere, French human pathologists go about it a little differently. They get below the surface, into the subconscious. With the help of sharp riffs, butchering drums and Julien Truchan's great and characteristic vocals as always. Listening to "Ekbom" will really give you restless leg syndrome. It's a simple fact that the new album has once again gotten not only into my head when I'm awake, but also into my dreams. I would wake up in the middle of the night, as if someone was standing in my room watching me. I enjoyed the raw sound, the individual lunges, the panic attacks, all the dirt that surfaced again. Quite often I also remembered a black and white documentary in which pathologists opened the brain of a patient. He had parasites inside, hungry worms that wriggled in strange rhythms. The poor guy was still alive. That's exactly how I feel when I listen to this record. BENIGHTED have an unmistakable style that they continue to refine. A great record! A brutal, grinding nightmare that brings out the sickest thoughts! A disturbing, unsettling descent into the abyss of the human mind!



about BENIGHTED on DEADLY STORM ZINE:









Tracklist:
1. Prodrome (1:19)
2. Scars (3:15)
3. Morgue (3:22)
4. Le Vice des Entrailles (3:06)
5. Nothing Left to Fear (2:44)
6. Ekbom (3:42)
7. Metastasis (3:33)
8. A Reason for Treason (3:18)
9. Fame of the Grotesque (2:20)
10. Scapegoat (2:22)
11. Flesh against Flesh (3:18)
12. Mother Earth, Mother Whore (4:28)


Line-up
Julien Truchan - Vocals
Emmanuel Dalle - Guitars
Pierre Arnoux - Bass
Kevin Paradis - Drums

Recording studio
Kohlekeller Studios, Germany (Powerwolf, Aborted, Crematory)
Producer, Sound, Mixing & Mastering engineer
Kristian Kohlmannslehner

Guest musicians
Oliver Peters (Archspire) on "Nothing Left to Fear"
Xavier Chevalier (Blockheads) on "Fame of the Grotesque"

Biography: Sébastien Gamez
Cover art: Grindesign (Rob Borbas)


Links:
Official Website: https://www.benighted.fr/
Share this games :

TWITTER