DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 9. února 2021

Recenze/review - COLOSSUS - Degenesis (2021)


COLOSSUS - Degenesis
CD 2021, COMATOSE MUSIC

for english please scroll down

Ozvala se velká rána, třeskot skla. Srážka malého auta s náklaďákem nešla přežít. Praskající kosti, deformovaná lebka, posbírali tě do černých pytlů a neměl si ani čas se s nikým rozloučit. Totální devastace, pachuť špinavé a zbytečné smrti. Zbylo jen pár záběrů z policejních kamer, které si už nikdo nikdy nebude chtít pustit.

Setkání s prvotinou amerických brutalistů COLOSSUS se rovnalo opravdu bouračce. Čelní přímý náraz. Bez kompromisů. Surově a ošklivě. Tak přesně takhle pánové hrají. Přidávají samozřejmě ještě velkou porci techniky a zajímavých progresivních momentů. To vše zabalené do černo černé tmy.


Mám pocit, že se mi vaří mozek ve vlastní šťávě. Inspirováni volně třeba takovými DEFEATED SANITY, DEEDS OF FLESH, ATHEIST, CYNIC, GORGUTS, SUFFOCATION a dalšími, se snaží posouvat hranice. COLOSSUS vsadili spíše na temnou atmosféru a vy si tak můžete vychutnat krásný pohled na řeku plnou zkažené krve. Poslech chce samozřejmě absolutní soustředění a pozornost. Není rozhodně lehký a Američané vám nedají nic zadarmo. Opakování motivů se sice občas slije v jeden celek, ale ten se zároveň velmi dobře poslouchá. Mé pocity z desky jsou veskrze pozitivní, zanechala ve mě hlubokou stopu. Nečekal jsem to, přiznávám. Nahrávka má dobře ošetřený zvuk, COLOSSUS jsou opravdu zdatnými hráči a zároveň umí složit skladbu jako takovou. Postupně gradují, hrají si se mnou jako kočka s myší. Umírám a znovu se rodím, jsem mimo, v jiné dimenzi a užívám si to. Nechce se mi zpět, do toho špinavého obyčejného světa. Nakonec jsem vlastně rád, že jsem bouračku nepřežil, mohu si tak lépe vychutnat veškeré nuance, které "Degenesis" nabízí. Černá jiskra, drásavost, surová technika a brutalita, to jsou hlavní atributy. Myslím, že se srážka s energií povedla.


sumarizace:

"Degenesis" je mocným, temným albem, odkazujícím na vlivy DEFEATED SANITY, DEEDS OF FLESH, ATHEIST, CYNIC, GORGUTS, SUFFOCATION. Brutalita se potkává s temnotou a chladem. Songy jsou neskutečným způsobem propracované, totálně zničující. Cítím se být odsouzený na popravu. Elektrické křeslo jsem přežil, oběšení také, při střelbě selhala zbraň, ale stroj na zabíjení s kódovým označením COLOSSUS mě rozložil na prvočástice. Líbí se mi, že kapela nesklouzla do dnes tolik oblíbených nepřehledných preludií, ale drží se toho, co jí jde nejlépe. Technického brutálního death metalu, který vám způsobí torturu mozku. Americká krvavá mašina zraje jako dobře uleželá mrtvola. Zmínit musím i skvělý obal a perfektně natlakovaný zvuk. Před poslechem doporučuji krvavou lázeň. U mě osobně si album získalo absolutorium, je totiž přesnou definicí toho, co mám na smrtícím kovu rád. COLOSSUS jsou na novince doslova zrozeni pro masakr! Devastace lidské mysli! 


Asphyx says:

"Degenesis" is a powerful, dark album, referring to the influences of DEFEATED SANITY, DEEDS OF FLESH, ATHEIST, CYNIC, GORGUTS, SUFFOCATION. Brutality meets darkness and cold. The songs are sophisticated, totally devastating. I feel condemned to execution. I survived the electric chair, hanging too, the gun failed, but the machine for killing with the code mark COLOSSUS decomposed me on the molecules. I like the fact that the band has not slipped to now popular messy preludes, but keeps what they know the best. Technical brutal death metal which cause you brain torture. The American bloody machine matures like a well-dead corpse. I have to mention as well great cover and perfectly pressurized sound. Before the listening I recommend to take bloodbath. This Album gets top, because it's a precise definition of what I like about deadly metal. COLOSSUS are literally born for the massacre! Devastation of the human mind!


Track Listing:
1 – Becoming All Forms
2 – Iniquitous Macrocosm
3 – Abysmal Tectonic Tyrants
4 – Malignant Eye Of Inexorable Ruin
5 – Violent Ichor Of Primordial Ascension
6 – Spiteful Obliteration Of An Obsolete Reality
7 – Degenesis

Line-up:
Von Young - Guitars
Dan Klein – Drums, Vocals
Steven Chavez – Bass, Vocals

https://www.comatosemusic.com/

https://www.facebook.com/Colossus-DM-Official-102739311506652
http://imperativepr.co.uk/

Share this games :

TWITTER