DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 4. září 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , , » Report, photos, video - Armageddon Of Decibels vol:4. - ASSASSIN, DESASTER, BESATT - Plzeň - 4. 9. 2021

Report, photos, video - Armageddon Of Decibels vol:4. - ASSASSIN, DESASTER, BESATT - Plzeň - 4. 9. 2021


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.
VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound


"A vy jako jíte malé děti?": zeptala se mě jedna kolegyně v práci. "Ne, mě už dávno nechutnají, jsem jich přežranej": odpověděl jsem. Kroutil jsem nevěřícně hlavou. To opravdu ještě někdo dneska vnímá metal takhle? Šel jsem dál a potkal jinou paní v letech, těsně před důchodem. Udýchaně mi musela sdělit, že támhleten chlap, co vypadá jako čert, ji kdysi pořádně vykropil hrobku. Dva vtipy během jedné cesty do práce jsou docela dost, nemyslíte? Nehledě na to, že s čerty fakt nejsou žerty. Něco málo o tom vím. Po těch třiceti a něco letech metalového šílenství už bych trošku měl.


Přesto se snažím zachovat chladnou hlavu, hýčkám si nadšení a chodím už jen na koncerty, které mě budou bavit. V Plzni je dobrého metalu jako šafránu. A tak jsem na Armageddon Of Decibels vol:4. nesměl chybět. Kdo by odolal ASSASSIN, DESASTER a BESSATT? Kdo by nešel na pořádný, poctivý black a thrash? Možná jenom ten, který chce, aby se o něm říkalo, že je čert a jí malé děti. O tom to ale není, můj milý čtenáři. Metal byl vždycky o srdci, o věrnosti. Nezbývalo, než se najíst, dopsat poslední email do práce a užít si neskutečný komfort, že nemusím cestovat za muzikou zase přes půl republiky.


Potkám pár dívenek, které na mě koukají nějak divně. Já vím, tričko NECROWRETCH, dlouhý šedý vlas a zasněný pohled, mohly připomínat starého indiánského šamana. Jsem rád, když ukážu vstupenku, když si dám první půllitr, když potkám první známé. V Kalikováku je totiž děsně fajn, chutná mi pivo (bez toho není nikdy rock´n´roll!). Dostávám se přesně do takové té skvělé nálady (metal pyčo!) a těším se na první kapelu. Vím, některé jsem nestihl, ale jsem starej fotr a rodina je pro mě vždy na prvním místě. 






Krásné prostředí, na hraný styl možná "až moc hezké". Příjemní lidé. Nikde se nepečou děti, nikde se neděje nic nepravého. Na podobné akce chodí dnes už spíše lidé středního věku (to si jako fandím) a ti nemají na nějaký hlouposti čas. Jde o to, užít si muziku, trošku zazlobit, zahrozit, plácnout si se Satanem a pak několik dní doma hekat, že už je toho na nás moc, že záda a střeva poznaly středověk. Ale nepředbíhejme. Nejdříve pojďme na kapely, které jsem viděl a slyšel. Vzývám vás mocnosti pekelné, Blekotu i Jekotu, hrajte!




BLOODY OBSESSION - rezavý prašivý death metal, se kterým jsem se již několikrát setkal. Jak s deskami, tak naživo. Znáte takový ten pocit starého metalisty, který si do rytmu podupává nohou a kýve se jako starej Brůna? Přesně tak na mě působilo i vystoupení moravských maniaků. Lety prověřené postupy, ale zahrané s nadšením. Byla v tom prašivina, byl v tom drive, starý pan Asphyx byl spokojen. Exhumace se povedla, mrtvý ožil!










PANYCHIDA - hudba této kapely nespadá do mojí jurisdikce. Nechme raději mluvit fotky. Stejně jsem se zase zakecal u piva.













BESATT - true black metal přesně podle mého gusta. Polští rouhači vždy dokáží udržet moji pozornost. Jakoby z nedaleké Mže najednou vyplavali všichni utopení. Nafouklá těla, smrad rozkládajícího se masa, tradiční severské melodie protkané polskou poctivostí a temnotou. Ortodoxní odpověď na všechny ozvěny ze záhrobí. Cítím na jazyku zkaženou krev. Perfektně zahráno. Přesně takový obřad si představuji, když řeknu - black metal! Stál jsem po kolena ve špinavé stoce a kolem mě tančili démoni. Black metalový rituál, který mě neskutečně bavil. Ostatně jako vždy od téhle legendy.

















I feel like someone stepped on my chest with an ironbound shoe and I am choking the whole time while the BESATT is playing. Everything just flows in a mad tempo and all the more is this album poisonous. Cover your faces with capes, clasp your hands to pray and bless the Hell itself. This black metal is taken from the farthest corners of the underworld. This concert hurts and scarify. I didn´t definitely see no light during this performace. Black metal with a very cruel atmosphere. Great!

Recenze/review - BESATT - Anticross (2017)

DESASTER - pro mě osobně největší lákadlo celé soboty. Kapelu jsem totiž už hrozně dlouho neviděl. True thrash black metal, u kterého nám byly zlámány všechny kosti v těle. Tak bych vystoupení definoval asi nejlépe. Měl jsem pocit, že nad Plzní se zatáhlo a z nebe šlehaly pekelné ohně. Mě se na Němcích vždycky hrozně líbilo, jak umí napsat songy. Melodie se velmi dobře pamatují a zároveň v sobě mají pověstnou černou jiskru. Jsem v kotli plném žhavého oleje a píchají do mě vidlemi. A jsem tu neskutečně rád. Takhle nějak byl totiž kdysi metal zamýšlen a DESASTER se svého úkolu, ukázat nám ho a narvat do hlavy, zhostili na výbornou. Nikde nic nepřebývalo, ani nechybělo. Zbyla jen temnota a smrt! Absolutně devastující vystoupení! Metal v jeho ryzí podobě! Kult!


















DESASTER are old black thrash metal fighters from Germany. They play honestly, believably, their music has always smelled of hell and brimstone. Take down all the idols of the world, light fires and finally cleanse the world from the greatest evil. Frosty black metal, pieces of raw thrash, sick vocals, all this not leaved me in any doubt. Classical, traditional techniques are spiced with typical melodies. It is as if a man has descended a few meters underground when listening, somewhere in places where fallen souls are being prepared for hell. The band once came out of some of these places. The crosses are turned down, the sacrifice is ready. The ancient black thrash metal ritual which tore me to pieces! Hell!


ASSASSIN - tak po dvou letech zase pod pódiem. Minule jsem skončil v mosh-pitu. On má totiž pro mě starý německý thrash metal pořád velké kouzlo. A když jej kapela umí zahrát, což ASSASSIN umí, není co řešit. Všichni známe stará alba, netřeba vzpomínat. I když, vystoupení samozřejmě bylo i nostalgickým návratem. Před námi stála smečka, která byla polita mrtvou vodou. Podobné legendy nemusí už nikomu nic dokazovat a bylo to hodně znát a slyšet. Hrálo se na pohodu, s nadšením a odhodláním. Najednou jsem opravdu starej metalovej šaman, který si přišel užít pradávný obřad. Znají jej už jenom pamětníci. Byl to metal jako řemen, poctivej a smradlavej. Hezky od srdce, od podlahy, přesně jak to mám rád. Málem jsem si utrhnul hlavu i s páteří! 























Individual tracks are sophisticated, have a great feeling and kick like a runaway horse. This is a cult for all thrash maniacs! ASSASSIN předvedli koncert, which will sweep you away like a tsunami. Maniacs from hell recited from old thrash books and did it well and with grace! And the voice, this was a chainsaw, men! Absolute old school thrash inferno! The performance that cuts like a rusty knife! Great! Madness, rebellion, direct attack on your most hidden instincts. This was ASSASSIN. Throw everything behind you and let a pack of angry dogs bite you! Turn the crosses upside down! Cut the pentagram on people´s back! Excellent gig, full of ashes, death and great thrash metal!





Zvuk byl na kapely, které jsem viděl v pořádku (až na výpadek elektřiny u Besatt, ale co, stane se). Pivo (Plzeň i Kalikovské) mi chutnalo, fronty sice byly, ale odsýpalo to. Nejedl jsem, ale kamarádi si nestěžovali. Návštěvnost byla hojná, odhadoval bych něco ke třem stovkám, nicméně, uvědomte si, že mě tyhle počty moc nejdou. Hrozně rád jsem popíjel s klukama s Prahy, s Plzeňákama. Spousta příjemných setkání, které dělají metal metalem. Také přehršel paroháčů v první řadě, točení vlasama (komu ještě zůstaly) a řvaní z plna hrdla. Organizace jako vždy na výbornou a navíc - neskutečná pohoda, děkujeme moc!

Tradiční pivo na závěr, bez něj by to nebylo ono. Nasávám ještě chvilku atmosféru místa, řehtáme se vtipům, jedeme jak rozjetej vlak (třeba téma se sexem papoušků zůstane navěky v našich vzpomínkách:)). Pozoruji fanoušky a říkám si, jak je dobře, že metal ještě nezemřel. Myslím tím ten pravý, ortodoxní. Tady se cítím hrozně fajn. Neskutečně jsem si celou akci užil. Svět byl zase jednou v pořádku. Všichni čerti vylezli poctivě z děr, udělali pořádnou rotyku a bude na co vzpomínat. Nezbývá, než pořadatelům upřímně poděkovat. A to pořádně nahlas! Za moji maličkost se klaním se až k zemi. V dnešní době není lehké akce pořádat. Jsem hrozně moc rád, že jsou ještě mezi námi srdcaři, kteří do toho jdou po hlavě. Chtěl jsem mít nějakou výtku, hledal jsem chyby, ale marně. Možná jen ty pečený děti nikde nebyly:))).

Jedu z metalu a jsem v MHD jedinej. Všichni byli na diskotékách a v divnejch klubech. Nikdo si ke mě nesedne. Asi smrdím sírou. Jsem rád, nemá cenu se měnit, metal je i o pokoře, o věrnosti, o ryzosti. Jsem prostě takovej a jinej nebudu. Je skvělý, že jsem v sobotu nebyl sám. V Kalikováku nás bylo víc a myslím, že jsme si to neskutečně užili. Aspoň já to můžu podepsat vlastní krví! A kámoši čerti taky! Opatrujte se.

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media:

twitter:

instagram:

facebook:
Share this games :

TWITTER